Θα μπορούσα να ανεβάσω μόνο φωτογραφίες και να μην γράψω καμία λέξη και πάλι να ψηθείς και να πας και εσύ τριήμερο στο Κεραμαριό! Θα γράψω όμως και μερικές λεξούλες γιατί δεν θα μας βρίσκει ο γκούγκλης (που λέει και μία θεία μου) και είναι κρίμα γιατί τέτοια μέρη πρέπει να φαίνονται! 

3

 17

Το Κεραμαριό που λες είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας και μία παραδοσιακή ταβέρνα στη Δρακότρυπα Καρδίτσας. Εκεί, στους πρόποδες των Αγράφων, οι ιδιοκτήτες - αυτοαποκαλούμενοι "ονειροπαρμένοι απόγονοι του Απόλλωνα και του Πάνα" - έχουν φτιάξει με τεράστιο μεράκι ένα μέρος που πρέπει να πας να δεις για να πιστέψεις ότι είναι αληθινό!

 19

Τριήμερο στο Κεραμαρίο

 1

Πως θα πας

Το Κεραμαριό απέχει περίπου 345 χιλιόμετρα από την Αθήνα, οπότε υπολόγισε περίπου 3,5- 4 ώρες διαδρομή. Ο δρόμος είναι μία χαρά και δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Φτάνοντας προς Δομοκό, αποφεύγεις τις στροφές μέσω του νέου δρόμου. Από Θεσσαλονίκη είναι 235 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 2,5-3 ώρες περίπου.

 22

Γιατί να πας

1. Γιατί έχει υπέροχους χώρους

Δεν μιλάμε απλά για ένα ρουστίκ περιβάλλον, τύπου παλιό αρχοντικό. Μιλάμε για σπιτάκια με πόρτες από φλούδες κορμών δέντρου (σαν να μπαίνεις σε πολυτελές χομπιτόσπιτο ένα πράμα), φυσικά υλικά και πέτρες από το κοντινό ποταμό, με ένα πολύ όμορφο τρόπο ταιριασμένα με πολυτελή κρεβάτια και ευρύχωρα τζακούζι.

 21

Σαλόνι, τζάκι, παράθυρα και φινιστρίνια, σύγχρονη κουζίνα και γενικά, όλες οι ανέσεις που θα χρειαστείς για ένα τριήμερο!

 20

Τρίημερο στο Κεραμαριό

2. Γιατί έχει φανταστικό φαγητό

Εγώ ως φυτοφάγος θα σου πω ότι έφαγα μια χαρά τις σαλάτες μου, τους γίγαντές μου και ένα σωρό άλλα. Οι κρεατοφάγοι της παρέας κόντεψαν να φάνε και τις καρέκλες!

 23

Πολύ πλούσιες μερίδες, ευγενικό προσωπικό και ένας τεράστιος κορμός δέντρου που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι μέσα σε ένα παραμύθι!

3. Γιατί έχει εξαιρετικό σέρβις

Από τους υπαλλήλους της ταβέρνας, μέχρι τις γλυκιές κυρίες που σου φέρνουν το πρωινό στο σπίτι, όλοι είναι γλυκομίλητοι, ευγενικοί και υπομονετικοί! Δεν λείπει ποτέ το χαμόγελο και η διάθεση να εξυπηρετήσουν!

 2

Τρίημερο στο Κεραμαριό

4. Γιατί που αλλού θα σου χτυπάνε τα ελαφάκια το παράθυρό σου για να τα ταίσεις;

Ακόμα και αν δεν είσαι φιλόζωος, με ένα τριήμερο στο Κεραμαριό θα γίνεις! Δεν υπάρχει ρε παιδιά αυτή η αίσθηση ότι είσαι και εσύ μέρος της φύσης και αυτού του τεράστιου οικοσυστήματος - που τόσο πονάμε και πληγώνουμε καθημερινά. Βγαίνεις από το σπιτάκι σου και κάθεσαι στο χορτάρι. Και εκεί που κάθεσαι σε πλησιάζει το γαϊδουράκι να το χαϊδέψεις, έρχεται το εμού κοντά σου και σε μυρίζει, βλέπεις τα ελαφάκια στα δύο μέτρα και μπροστά σου ο καταγάλανος ουρανός. Γείωση και ηρεμία και η σεροτονίνη στα ύψη!

 3

 4

 5

5. Γιατί θα ξεκουραστείς ΑΚΟΜΑ και αν πας με τα παιδιά! 

Ξέρεις πολύ καλά ότι όταν έχεις μικρό παιδί η ξεκούραση ακόμα στις διακοπές είναι σχεδόν άπιαστη. Στο Κεραμαριό έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς ακόμα και αν έχεις παιδιά γιατί τα έχει όλα και δεν χρειάζεται να πας πουθενά αλλού. Κλείδωσε το αμάξι και μείνει όλο το τριήμερο στο Κεραμαριό. Άσε τα παιδιά να τρέξουν και να παίξουν στο χορτάρι. Δείξε τους τα ζώα και πως να τα σέβονται. Δημιούργησε αναμνήσεις με γέλια και χαρά προσπαθώντας να αποφύγεις την υπερβολική αγάπη που μπορεί να σου δείξει το εμού (τρελό κυνηγητό και γέλια μέχρι δακρύων).

 6

 13

 12

Περπάτησε στη φύση και στο κοντινό ποταμάκι. Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα κοντά στο φυσικό περιβάλλον και μπορείς να τους μάθεις τόσα πολλά! Μάζεψε φυσικά υλικά για το κουτί των θυσαυρών τους, παίξε μαζί τους κυνηγητό και κρυφτό, ξάπλωσε στο γρασίδι και φτιάξε ιστορίες με το σχήμα των σύννεφων!

 11

Στο τέλος της ημέρας, σε περιμένει ένα ζεστό μπάνιο στο τζακούζι και ένα μεγάλο ζεστό κρεβάτι!

 7

 8

 

 10

 16

Τρίημερο στο Κεραμαριό

Τι υπάρχει τριγύρω

Αν αποφασίσεις να αφήσεις το Κεραμαριό για να πας στα κοντινά αξιοθέατα (εμείς δεν το κάναμε) θα βρεις πολλά πράγματα σε κοντινή απόσταση. Για παράδειγμα σε μόλις 25 χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται η λίμνη Πλαστήρα. Αξίολογη είναι επίσης και μία επίσκεψη στην Παναγιά της Σπηλιάς στα Κουμπουριανά και η κοντινή σε αυτά λίμνη Στεφανιάδα. Η Ελάτη και το Περτούλι είναι επίσης πολύ κοντά και αποτελούν και τα δύο υπέροχους προορισμούς αν αποφασίσεις να μείνεις για περισσότερο από ένα τριήμερο στο Κεραμαριό.

Το Κεραμαριό είναι ένας υπέροχος προορισμός για οικογένειες με παιδιά αλλά και για ζευγάρια και παρέες φίλων για όλες τις εποχές! Καλή αντάμωση!

Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό, είναι γραμμένο μέσα από την καρδιά μου για ένα υπέροχο μέρος που θέλω να μάθουν οι φίλοι μου!