Ακόμα και αν δεν είσαι φίλος με τη ζωγραφική και την χειροτεχνία, αυτές οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες που φτιάξαμε φέτος και που θα δεις παρακάτω, είναι πραγματικά εύκολες! Έχουν μία μικρή προετοιμασία γιατί χρησιμοποίησα αποξηραμένα λουλούδια, αλλά δεν είναι τίποτα το δύσκολο, θα δεις! Φτιάξαμε τρία είδη. Ένα πολύ απλό με αποξηραμένα φύλλα, ένα με ζωγραφίες και ένα με συνδιασμό τους. Τρεις οι τρόποι για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες λοιπόν φέτος, περνώντας ταυτόχρονα ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου!

stabilo giveaway metallic

Η αλήθεια είναι- όπως έχω πει και όταν σου μίλαγα για το bullet journal μου - ότι ταλέντο στην ζωγραφική δεν έχω. Το προσπαθώ αλλά... δεν μου κάθεται. Είμαι λάτρης των μαρκαδόρων και της ξυλομπογιάς που ενεργοποιείται με νερό και γίνεται νερομπογιά, αλλά έχω περιορισμούς σε αυτά που μπορώ να φτιάξω με επιτυχία. Φέτος, σε συνεργασία με την Stabilo, χρησιμοποίησα τα μεταλλικά μαρκαδοράκια για τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Ένα θα σου πω! Έχω εθιστεί! Έχω ζωγραφίσει τα πάντα, ακόμα και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου με δαύτα!

Έχουν πιο παχιά μύτη από τα αγαπημένα μου point 88 και βγαίνουν σε 8 υπέροχα μεταλλικά χρώματα. Τα δοκίμασα και σε λευκό και σε μαύρο χαρτόνι και ήταν εξίσου αποτελεσματικά, αν και στο μαύρο χαρτί κάνουν λίγο μεγαλύτερη αίσθηση! Το καλό είναι ότι είναι τόσο εντυπωσιακά τα χρώματά τους που ότι και να ζωγραφίσεις με αυτά, θα κάνουν αίσθηση!

3 τρόποι για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 10

Υλικά

Stabilo Pen 68 metallic

Χαρτόνι λευκό

Χαρτόνι μαύρο

Γκιλοτίνα χαρτιών ή ψαλίδι

Διάφορα στένσιλ

Χάρακα

Κόλλα σε στικ

Διακορευτής στρογγυλοποίησης γωνίας  ή παρόμοιος εδώ

Λουλούδια και φύλλα

Πιεστήριο λουλουδιών ή ένα χοντρό βιβλίο

Προετοιμασία χαρτιού

Για να κάνεις την ζωή σου εύκολη και για να μπορέσει να συμμετέχει στη διαδικασία και ένα μικρό παιδί (γιατί αυτό είναι το νόημα), καλό θα είναι να έχεις προετοιμάσει το χαρτί. Εγώ χρησιμοποιώ πολύ την γκιλοτίνα γιατί με το ψαλίδι πάντα κάτι μου ξεφεύγει.

Συνήθως το χαρτόνι έχει διαστάσεις Α4 ή Α3 οπότε δίπλωσέ το στη μέση και κόψε στην τσάκιση με την γκιλοτίνα. Αν θες να κάνεις μεγάλες κάρτες, δίπλωσε απλά ξανά στη μέση. Αν θες λίγο πιο μικρές, κόψε ξανά στην τσάκιση και δίπλωσε μετά στην μέση.

Αυτό που πραγματικά έκανε τις κάρτες μας φέτος να αποκτήσουν χαρακτήρα ήταν οι στρογγυλεμένες άκρες τους. Ήμουν τυχερή που πρόλαβα τον διακορευτή από την Pelagie πριν εξαντληθεί αλλά δες και αυτούς που υπάρχουν στο amazon γιατί πραγματικά αξίζουν το κόπο! Δίνουν ένα πολύ όμορφο τελείωμα στις κάρτες και είναι ασφαλές εργαλείο και για παιδάκια (με επίβλεψη).

Αφού λοιπόν ετοιμάσεις το χαρτί και κόψεις και τις γωνίες με τον διακορευτή έχεις 3 τρόπους για να φτιάξεις τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες. 

 Προετοιμασία λουλουδιών

Στους δύο από τους 3 τρόπους που θα σου δέιξω, έχω χρησιμοποιήσει αποξηραμένα λουλούδια. Μου αρέσει πολύ να βάζω ένα φυσικό στοιχείο στις κατασκευές μας και να δείχνω στη κόρη μου πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την φύση στην χειροτεχνία. Μαζέψαμε λοιπόν διάφορα άνθη και φύλλα και τα βάλαμε στο πιεστήριο λουλουδιών μας για να αποξηρανθούν. Αν δεν έχετε πιεστήριο λουλουδιών, ένα χοντρό βιβλίο κάνει την ίδια δουλειά, απλά ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερες ημέρες. 

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 1

Τοποθετήστε τα άνθη και τα φύλλα βάζοντας μεταξύ τους απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να ξεραθούν για μία βδομάδα. Φροντίστε να τα ακουμπήσετε με τρόπο ώστε να μην τσακίζονται.

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 2

 tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 3

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes4

3 τρόποι για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με αποξηραμένα λουλούδια

Οι πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα, πιο όμορφες καρτούλες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βαλετε κόλλα στη πίσω μεριά των φύλλων ή των λουλουδιών και να τα κολλήσετε στην επιφάνεια της κάρτας. Με την μικρή μου τις ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτές τις κάρτες, ειδικά πάνω στο λευκό χαρτόνι γιατί έκαναν πολύ όμορφη αντίθεση τα κοκκινωπά φύλλα και τα άνθη της βουκαμβίλιας που χρησιμοποιήσαμε.

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 14

Στο εσωτερικό της κάρτας έγραψε ευχές ο μπαμπάς μας (γιατί θέλουμε να κάνουμε την διαδικασία οικογενειακή υπόθεση) και μετά το Φρατζολάκι μας, ζωγράφισε δικά της σχέδια.

 tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 13

3 τρόποι για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με μεταλλικά σχέδια

Για τις συγκεκριμένες κάρτες, τα μαρκαδοράκια της Stabilo έκαναν την διαφορά! Βρήκα τρεις όμορφες και απλές ιδέες στο pinterest και τις προσάρμοσα στα μέτρα μου.

Στην πρώτη, έστριψα την κάρτα κατά μήκος και έγραψα με καλλιγραφικά (λέμε τώρα) γράμματα την λέξη Merry και δίπλα την λέξη Christmas. Έκανα δύο γραμμές πριν και μετά την κάθε λέξη και με το στένσιλ μου με τους κύκλους έφτιαξα δύο Χριστουγεννιάτικες μπάλες.

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 11

Μία πιο μικρή και μία πιο μεγάλη. Αν δεν έχετε στένσιλ με κύκλους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι σφηνάκι ή ένα μικρό φλυτζανάκι.

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 9

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 12

Στην δεύτερη έφτιαξα μία συνεχόμενη καμπύλη γραμμή που σταδιακά άυξαινε σε φάρδος για να μοιάζει με δεντράκι. Με άλλο χρώμα μεταλλικού μαρκαδόρου έφτιαξα καρδούλες στολίδια και με ένα τρίτο χρώμα έβαλα βουλίτσες γύρω από τις καρδούλες.

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 16

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 8

Στην τρίτη τράβηξα απλά γραμμές με το χέρι αρχίζοντας με μικρό και τελειώνοντας με μεγαλύτερο μήκος για να μοιάζει με μισό δέντρο. Τόσο απλά!

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 15

'Εφτιαξα μερικές ακόμα σχεδιάζοντας κλαδάκια από λουλούδια και γιρλάντες. Αν πιάνουν τα χέρια σας στη ζωγραφική μπορείτε να κάνετε υπέροχα σχέδια με τα μεταλλικά μαρκαδοράκια.

Στο μαύρο χαρτί το εφέ είναι πιο δραματικό και έντονο αλλά και στο λευκό το μεταλλικό χρώμα δίνει κάτι από την μαγεία των γιορτών! 

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 12

3 τρόποι για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με αποξηραμένα λουλούδια και μεταλλικά σχέδια

 Είπα να το πάω και ένα τσικ παραπέρα φέτος και να κάνω και μερικές μεταμοντέρνες κάρτες. Σε αυτές η μικρή μου με βοήθησε με την κόλλα αλλά τα σχέδια τα έκανα μόνη μου με την βοήθεια του στένσιλ που έχω για να φτιάχνω το μηνιαίο ημερολόγιο στο bullet journal μου. Το έχω πάρει από το Funforyourplanner όπως και τα υπόλοιπα στένσιλ μου.

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 5

Την μία κάρτα την έφτιαξα σε μορφή landscape και έβαλα το στένσιλ στο κέντρο της. Χρησιμοποίησα το χρυσό μεταλλικό μαρκαδοράκι για το περίγραμμα αυτό και το μπρονζέ χρώμα για να γράψω τον αριθμό 2020 στην κάτω γωνία. Μετά κόλλησα ένα άνθος βουκαμβίλιας πάνω στο πλαίσιο. Τόσο απλή, τόσο εύκολη!

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 7

Για την κάρτα που έφτιαξα με το λευκό χαρτόνι, έβαλα το στένσιλ υπό γωνία στην κάτω πλευρά της και έκανα και ένα τετράγωνο πάνω δεξιά. Χρησιμοποίησα το ασημί μαρκαδοράκι και το φούξια για τους αριθμούς. Κόλλησα και τα άνθη της μωβ βουκαμβίλιας και έτοιμη και αυτή!

tropoi na ftiaxeis xristougenniatikes kartes 5

Γενικά, το χαρήκαμε πολύ, οι κάρτες βγήκαν όμορφες και οι μαρκαδόροι της Stabilo θα χρησιμοποιηθούν για πολλές ακόμα χειροτεχνίες! Αυτοί ήταν οι 3 τρόποι για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Ποια σας αρέσει περισσότερο;