Η αξία και η σημασία των open ended παιχνιδιών (αυτών δηλαδή που δεν έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και μπορεί κανείς να τα παίξει με πολλούς τρόπους) είναι αδιαμφισβήτητη. Προσωπικά ξαφνιάζομαι από τους διαφορετικούς τρόπους που βρίσκει η κόρη μου να παίξει με τον Waldorf hand kite που της έφτιαξα και με τις ώρες που περνάει παίζοντας με το χρωματιστό ρύζι και τη λεκανίτσα της. Όταν μου προτάθηκε να κάνω ένα review στις ξύλινες σανίδες ισορροπίας της CurveLab, χάρηκα πολύ γιατί πρόκειται για ένα κατεξοχήν open ended παιχνίδι με πολλές και διαφορετικές χρήσεις. Είναι γεγονός, έχει πάρα πολλές χρήσεις και παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τις δικές μας αγαπημένες 14+1 χρήσεις για τη σανίδα ισορροπίας!

14 1 uses for a balance board

Η CurveLab είναι μία Ελληνική επιχείρηση που κατασκευάζει παιδικά και βρεφικά έπιπλα τα τελευταία 30 χρόνια. Συνεργάζονται με μεγάλα Ευρωπαϊκά brands και εξαγάγουν το 90% της παραγωγής τους. Η λιανική τους πώληση είναι μία προσπάθεια να μειωθεί η τιμή και να δημιουργηθεί ένα οικονομικό και ποιοτικό αντικείμενο, χωρίς το κόστος των μεσαζόντων. 

Μας έστειλαν δύο από τις σανίδες τους. Την Perfect Arc και την Little Arc. Κάθε μία από τις σανίδες αντέχει βάρος 160 κιλών το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό. Η Perfect Arc είναι σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 2+ και η Little Arc είναι για μωράκια από 0-2 ετών. Χρησιμοποιούμε και τις δύο στο σπίτι και ακόμα μετά από βδομάδες, δεν έχουμε εξαντλήσει τους τρόπους χρήσης της. Μερικές από τις πιο αγαπημένες μας χρήσεις μπορείς να διαβάσεις παρακάτω.

14 + 1 χρήσεις για τη σανίδα ισορροπίας

1. Ισορροπία - Κούνια όρθιος

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σχεδόν όλοι κάνουν μόλις δουν την σανίδα. Τοποθετούν τα πόδια τους στις άκρες τις σανίδας και αρχίζουν να ταλατεύονται λυγίζοντας το ένα γόνατο και μετά το άλλο. Αυτή η κίνηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την ισορροπία τους και είναι άκρως διασκεδαστική!

hriseis gia sanida isorropias2

hriseis gia sanida isorropias3

2. Ισορροπία - Κούνια καθιστός

Καθίστε, κρατηθείτε από την μία πλευρά και καλή κούνια!

3. Ισορροπία - Κούνια Ξαπλωμένος ανάσκελα

Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε! Είναι πολύ χαλαρωτικό και μπορεί να αποτελέσει μέρος της ρουτίνας του ύπνου του παιδιού σας.

hriseis gia sanida isorropias1

4. Ισορροπία - Κούνια Ξαπλωμένος μπρούμυτα

Αυτός είναι ένα τέλειος τρόπος να χαλαρώσεις τη μέση σου (αρκέι να μην έχεις προβλήματα υγείας, γιατρός δεν είμαι!). Προσωπικά μου αρέσει πολύ το απαλό κούνημα της σανίδας σε αυτή τη θέση!

5. Ισορροπία - Κούνια Καθισμένος οκλαδόν

Σίγουρα η πιο αγαπημένη μου! Είναι από τις αγαπημένες μου θέσεις για πλέξιμο πια. Φτάνω κοντά στον διαλογισμό!

hriseis gia sanida isorropias

14 + 1 χρήσεις για τη σανίδα ισορροπίας

6. Διαβάζοντας ξαπλωμένος

Η μικρή μου βιβλιοφάγος αγαπάει πολύ αυτή τη χρήση της σανίδας ισορροπίας. Είτε μένει ακίνητη, είτε κουνιέται απαλά, η σανίδα της γίνεται καράβι, αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή οτιδήποτε άλλο τη βολεύει για τα φανταστικά της ταξίδια στις σελίδες των βιβλίων. 

Picture4

7. Όρθιος στη γέφυρα

Αν γυρίσεις την σανίδα ισορροπίας ανάποδα την μετατρέπεις σε γέφυρα και step για την γυμναστική σου. Με την Little Arc θα είσαι ότι πρέπει για ξεκίνημα, και για πιο έντονη γυμναστική μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Perfect Arc.

8. Τσουλήθρα

Σε όλα τα παιδιά αρέσει η τσουλήθρα! Στερέωσε τη σανίδα στο καναπέ και κάνε το σπίτι παιδική χαρά!

9. Yoga στη σανίδα

Μην το γελάς καθόλου! Με μία γρήγορη αναζήτηση σε βίντεο του YouTube θα πειστείς για τα οφέλη και την διασκέδαση! 

Picture1

14 + 1 χρήσεις για τη σανίδα ισορροπίας

10. Κουκλόσπιτο

Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε η κόρη μου όταν είδε τη σανίδα! Εντάξει, ήταν το δεύτερο, το πρώτο ήταν να ανέβει πάνω και να κάνει κούνια. Τελοσπάντων, αμέσως μετά τη κούνια άρχισε να στοιβάζει τα κουκλάκια του κουκλόσπιτου στη σανίδα ισορροπίας και να δημιουργεί μία από τις ιστορίες της. Νομίζω τη πρώτη φορά τα έστησε σαν να βλέπουν σινεμα. Βλέπεις; Αυτό είναι το καλό με τα open ended παιχνίδια! Δεν περιορίζει τη φαντασία των παιδιών και δεν τα φυλακίζει μέσα σε κανόνες και πρέπει. 

14 1 uses for a balance board1

11. Δρόμος

Η δεύτερη πιο δημοφιλής χρήση είναι να κάνεις τη σανίδα ισορροπίας δρόμο! Κούκλες, αυτοκινήτα, καρότσια και οτιδήποτε άλλο (με ιδιαίτερη προτίμηση στα ασθενοφόρα και τη σειρήνα τους) διασχίζουν την κατηφόρα και την ανηφόρα της σανίδας ισορροπίας!

14 1 uses for a balance board2

12. Κρεβάτι για κούκλες

Αν υπάρχει παιδί που δεν του αρέσει να βάζει τις κούκλες του για ύπνο, δεν το έχω γνωρίσει ακόμα! Η κόρη μου λατρεύει να τις ταίζει και να τις κοιμίζει και πολλές φορές βρίσκουμε την αγαπημένη της κούκλα Λόλα, να κοιμάται πάνω στη σανίδα σκεπασμένη με μία πλεκτή κουβερτούλα.

13. Άλογο

Η μικρή μου αγαπάει πολύ τα άλογα. Τρελαίνεται για ιππασία και δείχνει να έχει μία πολύ στενή σύνδεση με τα άλογα. Δεν ξαφνιάστηκα λοιπόν ότι πέρασε μία από τις κορδέλες της μέσα από τη λαβή της σανίδας και την έκανε γκέμια αλόγου! Τρελή διασκέδαση και δεν χρειάστηκε να βρω και στάβλο, χεχε!

14. Τραπεζάκι

Κάθεται στη Little Arc και βάζει την ζωγραφική της πάνω στην Perfect Arc κάνοντας την...τραπεζάκι!

IMG 20200527 125252

14 + 1 χρήσεις για τη σανίδα ισορροπίας

+1. Κούνια αγκαλίτσα

Φύλαξα το καλύτερο για το τέλος! Κούνια αγκαλίτσα! Είτε είμαστε όρθιες με τα πόδια της πάνω ή ανάμεσα στα δικά μου, είτε είμαστε καθιστές και την έχω στα πόδια μου, αυτή είναι σίγουρη η πιο αγαπησιάρα χρήση της σανίδας! Μας θυμίζει το κούνημα για να κοιμηθεί όταν ήταν μωράκι και οι αγκαλιές μας είναι πάντα πολύτιμες!Η σύνδεση που έχουμε μέσα από το παιχνίδι είναι πολύ σημαντική και ελπίζω να της μείνει σαν μία γλυκιά ανάμνηση όταν μεγαλώσει!

Picture3

Η ειλικρινής γνώμη μου για αυτές τις σανίδες ισορροπίας είναι ότι είναι εξαιρετικές. Όπως όλα τα open ended παιχνίδια έχουν πολλαπλούς τρόπους χρήσης και ανοίγουν έναν μεγάλο ορίζοντα για παιχνίδι και απασχόληση στα παιδιά. Εννοείται οτι οι χρήσεις τους από τους ενήλικες δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Picture5

Μου αρέσει η αισθητική τους, η χρήση βιώσιμης ξυλείας και το φινίρισμά της. Αν έχετε σκοπό να τη χρησιμοποιήσετε κυρίως σε πάτωμα με πλακάκι ή ξύλο θα σας πρότεινα την επιλογή με τον φελλό για να μην γλυστράει. Θα χάσετε μερικές από τις χρήσεις της - δεν θα γλυστράει ως τσουλήθρα - αλλά θα είστε πιο ασφαλείς στα πατώματα που γλυστράνε. Και αν σκέφτεστε να την κάνετε δώρο, υπάρχει και η επιλογή της χάραξης ονόματος.

101123453 242320257032278 7626925165285994440 n

Για τις επόμενες ημέρες θα βρείτε διαγωνισμό για να κερδίσετε δύο Perfect Arc σανίδες στο λογαριασμό μου στο instagram και το facebook! Καλή κούνια!