Ο καλύτερος τρόπος να ανακυκλώσεις τις Πασχαλινές σου λαμπάδες όταν περάσει το Πάσχα, είναι να τις μετατρέψεις σε καλοκαιρινά κεριά για το μπαλκόνι! Παρόλο που από τότε που έγινα μαμά, πετάω/χαρίζω περισσότερα πράγματα από όσα αποθηκευώ, ποτέ δεν μου πάει η καρδιά να πετάξω τις Πασχαλινές μας λαμπάδες. Θεωρώ το κερί ως πολύ ιδιαίτερο υλικό (ακόμα και αν πρόκειται για την οικονομική του βερσιόν) και πάντα τα φυλάω στην αποθήκη μου. Φέτος μου ήρθε η ιδέα να τις ανακυκλώσω σε καλοκαιρινά κεριά για το μπαλκόνι μας! Η ιδέα για να φτιάξω καλοκαιρινά κεριά από πασχαλινές λαμπάδες μου ήρθε όταν έφτιαχνα τον καλοκαιρινό κήπο με παχύφυτα σε κοχύλια πριν λίγες εβδομάδες. Μου περίσσεψαν αρκετά κοχύλια και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. Τελικά ήταν πιο εύκολο από ότι νόμιζα!

kalokairina keria apo pashalines lambades 5

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ την ρομαντική ατμόσφαιρα των κεριών την αναζητώ συνεχώς. Ειδικά στο μπαλκόνι το καλοκαίρι με ένα virgin mojito, η συνοδεία των κεριών και της απαλής μουσικής είναι must! Και αν θυμηθείς - γιατί εγώ φυσικά το ξέχασα - να ρίξεις μέσα στο κερί πριν κρυώσει καλά μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο σιτρονέλας, δεν θα χρειαστεί να ανεχτείς και τα ενοχλητικά κουνούπια!

Καλοκαιρινά κεριά από πασχαλινές λαμπάδες

ΥΛΙΚΑ

Κοχύλια

Πασχαλινές λαμπάδες ή άλλα παλιά κεριά

Picture4

Μπρίκι 

Ξυλάκια για σουβλάκι ή οδοντογλυφίδες

 

Καλοκαιρινά κεριά από πασχαλινές λαμπάδες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Σπάσε τις λαμπάδες σε μικρότερα κομμάτια. Ανάλογα με τα χρώματα των κεριών (κυρίως είναι χρωματιστά στις εξωτερικές στοιβάδες) χώρισε τα σε παρτίδες για να βγει το χρώμα που θες στα κοχύλια σου.

Picture3

2. Βάλε τα κομμάτια του κεριού στο μπρίκι και αυτό σε μέτρια φωτιά. Όσο λίωνει το κερί, θα απελευθερώνεται το φυτίλι της λαμπάδας το οποίο θα "ψαρέψεις" από το μπρίκι με μία οδοντογλυφίδα.

3. Στρώσε εφημερίδες ή χάρτι πάνω στην επιφάνεια που θα εργαστείς για να μην χρειαστεί να καθαρίζεις μετά τα κεριά που θα στάξουν.

Καλοκαιρινά κεριά από πασχαλινές λαμπάδες

4. Όταν το κερί στο μπρίκι λιώσει εντελώς, ρίξε το προσεκτικά στα κοχύλια σου. Σε αυτό το σημείο αν θες μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια στα κεριά σου.

5. Κόψε τα φυτίλια που ψάρεψες από το μπρίκι σε κομμάτια ικανού μεγέθους για τα κοχύλια σου. 

6. Στρίψε την μία άκρη του φυτιλιού σε μία οδοντογλυφίδα και βούτηξε την άλλη άκρη στο κέντρο του κεριού σου στο κοχύλι. Η οδοντογλυφίδα θα βοηθήσει ώστε να στερεωθεί το φυτίλι χωρίς να φύγει από τη θέση του.

Picture2

7. Περίμενε μέχρι να κρυώσει το κερί σε κάθε κοχύλι. Αν θες, στο σημείο του φυτιλιού που κάνει μία "λακούβα" μπορείς να στάξεις λίγο κερί ακόμα.

Picture1

Άναψε το κερί σου, βάλε το mojito και τη μουσικούλα σου και καλή απόλαυση!!!

kalokairina keria apo pashalines lambades

kalokairina keria apo pashalines lambades 1