Η κυρία Δροσερή είναι 4 ετών και έχει βαρεθεί λίγο τα βιβλία με μικρό κείμενο. Από τότε που διαβάσαμε το Φιγκ και Φογκ αλλά και την Νέλλη, μας ζητάει όλο και περισσότερο βιβλία με μεγαλύτερο κείμενο και κεφάλαια. Δεν έχω καμία αντίρρηση φυσικά καθώς είναι και για εμάς πιο διασκεδαστικό μίας και είναι λιγότερη η συχνότητα της επανάληψης των ίδιων βιβλίων.

Έφτασε στα χέρια μου λοιπόν το βιβλίο του Sam Copeland, "Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ" από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου "Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο", την οποία διαβάσαμε αμέσως μετά. Λάθος σειρά, το ξέρω, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην διαβάσουμε και το προηγούμενο βιβλίο.

tsarli ginetai t rex

Όταν πιάνεις στα χέρια σου το βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τσάρλι Μακ Γκάφιν, δεν περιμένεις σίγουρα αυτό που θα σου συμβεί. Ο Τσάρλι είναι ένα κανονικό αγόρι που πηγαίνει σε ένα κανονικό σχολείο και έχει μερικούς κανονικούς φίλους. Έχει έναν πολύ άρρωστο αδερφό στο νοσοκομείο, δύο πολύ στρεσσαρισμένους γονείς και ένα πολύ μεγάλο μυστικό: όταν αγχώνεται μεταμορφώνεται σε ζώα. Έχει επίσης και τον βραχνά του Ντίλαν που του κάνει bullying από το πρωί ως το βράδυ.

Οι περιπέτειες του Τσάρλι στο πρώτο βιβλίο του Sam Copeland, ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο, είναι πολύ αστείες! Η συμπαράσταση και η άνευ όρων αγάπη που παίρνει από τους φίλους του Φλώρα, Μόζεν και Γουόγκαν, είναι συγκινητική! Και η αγωνία για το αν θα τον ανακαλύψουν και θα τον κάνουν πειραματόζωο, πολύ πολύ αληθινή!

tsarli ginetai t rex 1

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, που εμείς διαβάσαμε πρώτα, είναι απλά ξερκαδιστικό! Ειλικρινά, δεν έχουμε διαβάσει οικογενειακώς άλλο βιβλίο που να μας έχει κάνει να κλαίμε από τα γέλια! Οι περιγραφές είναι τόσο γλαφυρές που νομίζεις ότι το ζεις! Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, ο αδερφός του Τσάρλι έχει βγει από το νοσοκομείο αλλά τα προβλήματα της οικογένειας Μακ Γκάφιν δεν έχουν τελείωσει! Κάποιος κλέβει τον χρυσό από την εταιρεία του μπαμπά του Τσάρλι και όλα πάνε στραβά. Η εταιρεία κινδυνεύει να κλείσει, το σπίτι του Τσάρλι να πωληθεί και η οικογένεια κινδυνεύει να μείνει με την θεία του Τσάρλι που έχει πάμπολες γάτες και μόνο ένα πόδι.

Ο Τσάρλι θα προσπαθήσει να πάρει πίσω το χρυσό με την βοήθεια των φίλων του και εσείς που θα το διαβάσετε θα προσπαθήσετε πολύ να μην ουρήσετε πάνω σας. Κάτι που παθαίνει (σχεδόν) και ο φίλος του ο Γουόγκαν σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές σκηνές του βιβλίου μέσα σε ένα ασανσέρ! Πραγματικά όμως, όποιος διαβάσει τη σκηνή με τον Τσάρλι να γίνεται ψάρι και δεν τρέξουν ζουμιά από τα μάτια του, να μου το πει παρακαλώ!

tsarli ginetai t rex 2

Πέρα όμως από το γέλιο, και τα δύο βιβλία είναι εξαιρετικά. Οι περιγραφές είναι τόσο υπέροχες που κάνουν παιδιά και μεγάλους να συνδέονται και να ταξιδεύουν μέσα στις περιπέτειες του Τσάρλι. Τα μηνύματα επίσης υπάρχουν και δεν είναι πατροναριστικά. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να διαβάσουν κάτι πολύ καλύτερο, τα 9χρονα σήμερα!

Αυτό το καλοκαίρι παραλίγο να χρειαστούμε πάνες ενηλίκων. Διαβάσαμε τον Τσάρλι δεκάδες φορές, ξανά και ξανά και ξανά και δεν βαρεθήκαμε να γελάμε!

tsarli ginetai t rex 4

Η εικονογράφηση της Sarah Horne, εξαιρετική! Οι προτεινόμενες ηλικίες είναι 9+ αλλά φυσικά αυτό δεν ισχύει πάντα! Μην φοβηθείτε να το διαβάσετε σε μικρότερα παιδιά!

tsarli ginetai t rex 3

Καλά διαβάσματα και θυμηθείτε τις πάνες!

Βιογραφικό Sam Copeland

Ο Sam Copeland είναι από το Μάντσεστερ και τώρα ζει στο Λονδίνο με τα δύο βρομερά γατιά του, τα τρία βρομερά παιδιά του και μια σχετικά καθαρή σύζυγο. Είναι εκπαιδευτής κοτόπουλων και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να χρησιμοποιήσει το μοναδικό του ταλέντο να εξημερώνει άγρια κοτόπουλα. Το Ο ΤΣΑΡΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ είναι το πρώτο του βιβλίο. Ο συγγραφέας έχει ήδη πραγματοποιήσει την απειλή του ότι θα γράψει κι άλλα…