Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είχαμε επιχειρήσει με την κα Δροσερή να φτιάξουμε μία πολύχρωμη μολυβοθήκη σε Montessori στυλ, μία ιδέα που είχα δει στο blog της ShabyMommy. Είχαμε περάσει ένα όμορφο πρωινό, βάφοντας ρολά από χαρτιά υγείας στα χρώματα του ουράνιου τόξου και μετά τα είχαμε κολλήσει σε ένα ξύλινο καλαθάκι. Δεν ήταν όμως πολύ πρακτικό γιατί μας έλειπε χώρος για τα υπόλοιπα σύνεργα ζωγραφικής. Τις κηρομπογιές, τις νερομπογιές, τα χαρτιά και τα πινέλα. Αυτή τη φορά οργανώθηκα καλύτερα και έφτιαξα μία μολυβοθήκη με ραφάκια για να μπορούμε να έχουμε όλα τα υλικά μας τακτοποιημένα και όμορφα. Ιδού λοιπόν πως να φτιάξετε και εσείς μία DIY μολυβοθήκη Montessori με ράφια.

Την όμορφη ξυλινη ραφιέρα τη βρήκα στο κατάστημα Barkas. Είναι από απλό ανεπεξέργαστο ξύλο και είναι πολυμορφική. Δηλαδή μπορείς να πάρεις όσα ράφια θες (ανά τρία) και την κάνεις μεγαλύτερη ή μικρότερη. Εγώ προτίμησα τα τρία γιατί το ύψος του έρχεται ακριβώς στο ίδιο ύψος με το τραπεζάκι που χρησιμοποιεί η κόρη μου για γραφείο. 

Βρήκα επίσης ένα ωραίο stencil με το αγγλικό αλφάβητο για να διακοσμήσω τη ραφιέρα, μίας και δεν ήθελα να της αλλάξω το χρώμα για να ταιριάζει με το γραφείο της. Για να φτιάξω λοιπόν την DIY μολυβοθήκη Montessori με ράφια, δεν χρειάστηκα πολλά, ούτε ακριβά υλικά.

DIY μολυβοθήκη Montessori με ράφια

ΥΛΙΚΑ

diy molivothiki montessori 2

Τριπλή ξύλινη ραφιέρα από barkas.gr

Stencil από barkas.gr

Μαρκαδόρους Stabilo

Ρολά από χαρτιά υγείας

Τέμπερες και πινέλα

Θερμόκολλα και μπιστολάκι

 

DIY μολυβοθήκη Montessori με ράφια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με την ραφιέρα αποσυναρμολογημένη, αποφασίστε την φράση που θέλετε να γράψετε με το stencil. Εγώ διάλεξα την αγαπημένη φράση "Oh, the places you'll go" από το ομώνυμο βιβλίο του Dr. Seuss.

diy molivothiki montessori

Στην αρχή σχεδίασα με ένα μολύβι τα γράμματα με τη βοήθεια του stencil.

Κατόπιν τα ζωγράφισα με ένα μπλε μαρκαδοράκι και τέλος έκανα το περίγραμμα με μαύρο μαρκαδόρο.

diy molivothiki montessori 1

Μετά συναρμολόγησα τη ραφιέρα. Είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται κάνενα εργαλείο, τα πλαινά μπαίνουν σε ειδικές εσοχές και μένουν στη θέση τους τα ράφια. 

diy molivothiki montessori 3

Η διάσταση των ραφιών στο μήκος είναι ιδανική για να χωρέσουν 6 ρολά από χαρτί υγείας. Εμείς είχαμε έτοιμα πολλά χρωματιστά ρολά και έτσι κολλήσαμε με θερμόκολλα τα έξι στο πίσω μέρος του ραφιού και μέσα βάλαμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές με βάση τα χρώματά τους.

Picture1

DIY μολυβοθήκη Montessori με ράφια

Κατόπιν, επειδή θέλαμε να τακτοποιήσουμε και τα αγαπημένα μας Woody της Stabilo, κόψαμε τρία ρολά από χαρτί υγείας στη μέση κατά μήκος και τα κολλήσαμε στο μπροστινό μέρος του ραφιού.

diy molivothiki montessori 5

Στα κάτω ράφια μπήκαν τα κουτιά με τις κηρομπογιές, τις νερομπογιές και τις μικρότερες ξυλομπογιές, τα ψαλιδάκια μας και οι ξύστρες μας.

diy molivothiki montessori 7

DIY μολυβοθήκη Montessori με ράφια

Τώρα έχει χώρο για όλα της τα σύνεργα και εγώ έχω την ελπίδα ότι θα μείνουν τακτοποιημένα για λίγο καιρό παραπάνω!