Τι κάνεις όταν η κόρη σου (ή ο γιος σου) σου ζητήσει φουστίτσα για μπαλέτο "σαν αυτές που φοράνε η μπαλαρίνες μαμά αλλά σε ροζ"; Δεν νομίζω να δυσκολεύεσαι να σκεφτείς την απάντησή μου; Όπως και με όλα τα υπόλοιπα που της έχεις φτιάξεις κατά καιρούς (δες την κατηγορία craft στα άρθρα μου), της φτιάχνεις την φούστα που θέλει, σε 2 ωρίτσες, χωρίς ράψιμο, χωρίς κόλλημα, χωρίς κόπο! Δες παρακάτω την διαδικασία για μία DIY παιδική φούστα μπαλέτου (tutu).

 diy tutu skirt

Αν κοιτάξεις στο διαδίκτυο, θα δεις πολλούς τρόπους να φτιάξεις μία παιδική φούστα μπαλέτου μόνος σου. Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου αρέσουν αυτές που έχουν τρέσα και στη μέση και στο ποδόγυρο αλλά η κα Δροσερή την ήθελε απλή και εγώ χατήρι δεν χαλάω. Άσε που έτσι δεν θα χρειαζόταν να ράψω και τίποτα!

DIY παιδική φούστα μπαλέτου (tutu)

ΥΛΙΚΑ

Ένα ρολό τούλι στο χρώμα της αρεσκείας σας. Το δικό μου είναι από το barkas.gr

Picture5

Φαρδύ λάστιχο 1.5cm σε μήκος όσο η περιφέρεια της μέσης του παιδιού

Μεγάλο ψαλίδι

 

DIY παιδική φούστα μπαλέτου (tutu)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Μετράς με μία μεζούρα τη μέση του παιδιού και κόβεις ένα κομμάτι λάστιχο σε αυτό το μήκος.

Δένεις τις άκρες του λάστιχου κόμπο ή τις ράβεις μεταξύ τους (αν θες, δεν ειναι υποχρεωτικό).

Δοκιμάζεις το λάστιχο στο παιδί για να δεις ότι κάθεται σωστά.

Αποφασίζεις για το μήκος της φούστας. Η κα Δροσερή είναι 4 ετών και την φούστα την έκανα σε μήκος ~28 εκατοστών. Διπλασιάζεις το μήκος και κόβεις από το τούλι σου λωρίδες σε φάρδος περίπου 20 εκατοστών. Δηλαδή για τη δική μου φούστα έκοψα λωρίδες 56 εκατοστά επί 20 εκατοστά.

Picture4

Διπλώνεις την κάθε λωρίδα στη μέση και την ακουμπάς κάτω από το λάστιχο. Περνάς τις άκρες τις λωρίδας μέσα από την θηλιά που έχει σχηματιστεί, έτσι ώστε να την δέσεις πάνω στο λάστιχο.

Untitled 1

Picture3

DIY παιδική φούστα μπαλέτου (tutu)

Συνεχίζεις σε όλη τη περιφέρεια του λάστιχου μέχρι να γεμίσει.

Picture2

Στο τέλος μπορείς να τριμμάρεις λίγο τον ποδόγυρο ώστε να μην εξέχει κάποια λωρίδα περισσότερο από τις άλλες (ένα μικρό κούρεμα δηλαδή).

diy paidiki fousta mpaletou tutu 2

Η παιδική φούστα μπαλέτου είναι έτοιμη!

 diy paidiki fousta mpaletou tutu

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και για ενήλικες διαμορφώνοντας απλά τις μετρήσεις!

diy paidiki fousta mpaletou tutu 1

diy tutu skirt