Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται ακριβά παιχνίδια. Τα πιο απλά παιχνίδια και ειδικά αυτά που δεν έχουν οδηγίες χρήσης, είναι αυτά που τα οδηγούν σε φανταστικούς κόσμους, με ανθρώπους, ζώα και εξωγήινους, και τα βοηθούν να αφήσουν την φαντασία τους εντελώς ελεύθερη. Τα playkit είναι πολύ δημοφιλή σε γονείς και παιδιά για αυτόν ακριβώς το λόγο. Με λίγα υλικά και πολλή φαντασία τα παιδιά μπαίνουν στο κόσμο του fantasy play για ώρες! Η κόρη μου αγαπάει πολύ την Frozen από τότε που είδαμε το πρώτο μέρος στο Disney on Ice και διαβάσαμε και το βιβλίο της δεύτερης ταινίας. Το μαγεμένο δάσος της Αρεντέλλας της έκανε μεγάλη εντύπωση και μου έδωσε την ιδέα για αυτό το playkit. Το DIY Frozen playkit - Το μαγεμένο δάσος της Αρεντέλλας, γίνεται εύκολα και γρήγορα!

DIY Frozen playkit 6

Θα χρειαστείς λίγα υλικά και τα υπόλοιπα θα τα αφήσεις στη φαντασία του παιδιού! Εκτός από τις φιγούρες της Άννας και της Έλσας, μέσα στο μαγεμένο δάσος έχουν μπει όλα τα playmobil της, οι κούκλες της και γενικά το έχει παίξει με χίλιους δύο τρόπους! Ένα πραγματικά open ended παιχνίδι που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

DIY Frozen playkit 8

Αυτό που πιστέυω ότι θα αρέσει σε όλους τους γονείς, είναι ότι το παιχνίδι κλείνει με καπάκι και είναι όλα μαζεμένα εκεί μέσα και τακτοποιημένα. Για εμάς είναι πολύ βοηθητικό αλλά και για τα παιδιά που έχουν την φυσική τάση της αυξανόμενης εντροπίας.

DIY Frozen playkit

ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά είναι από το barkas.gr (gifted)

Λευκό γουνάκι

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα Led

Ξύλινο ελαφάκι

Κουκουνάρια αποξηραμένα 

Μανιτάρια 

Αποξηραμένα διακοσμητικά

Χάρτινο κουτί από παπούτσια

Πιστόλι σιλικόνης

Ράβδοι σιλικόνης 

Ραβδοι σιλικόνης χρυσή 

 

DIY Frozen playkit

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Μετρήστε το εσωτερικό του κουτιού σας και κόψτε ένα κομμάτι από το λευκό γουνάκι για καλύψετε το κάτω μέρος και την μία πλευρά. 

2. Χρησιμοποιήστε κόλλα σιλικόνης για να το κολλήσετε.

DIY Frozen playkit 5

3. Πάρτε τα μεγαλύτερα κομμάτια από τα αποξηραμένα σας (ξύλα, φλοιοί δέντρου, κλαδιά) και τοποθετήστε τα στις 2 γωνίες του κουτιού. Το δικό μου κουτί ανοίγει και από το πλάι και είναι πολύ βοηθητικό για να παραστήσει ότι είναι οι πύλες του δάσους. Αν το δικό σας δεν ανοίγει μπορείτε να το κόψετε και να το κάνετε σαν καταπακτή. Αυτό φυσικά είναι προαιρετικό. Αν όμως το κάνετε, τα αποξηραμένα θα τα κολλήσετε στις απέναντι γωνίες και όχι εκεί που ανοίγει το κουτί.

Picture4

DIY Frozen playkit

4. Αφού καταλήξετε στο που θα μπει το κάθε τι, κολλήστε τα και στο πλάι του κουτιού αλλά και στο γουνάκι που έχει το κάτω μέρος. Στο γουνάκι ίσως δεν κολλήσουν απόλυτα, για αυτό θα είναι ενισχυτικό να τα κολλήσετε στο χαρτόνι του κουτιού. 

Picture5

5. Αφού κολλήσετε τα μεγάλα στοιχεία, ήρθε η ώρα της διακόσμησης. Κολλήστε την χλόη και στολίστε με μανιταράκια. Αν θέλετε μπορείτε να πλέξετε και δικά σας με το νέο μου πατρόν Toadstool Amigurumi Pattern. Μπορείτε να βάλετε τα ελαφάκια σας ή ότι άλλο θέλετε εσείς.

DIY Frozen playkit 4

6. Βάλτε φυσικά υλικά σε γωνίες και στις άκρες του κουτιού και αποφύγετε το κέντρο για να υπάρχει χώρος να παίξει το παιδί με τις φιγούρες.

DIY Frozen playkit

7. Στο καπάκι του κουτιού μπορείτε να κολλήσετε ένα κομμάτι από ξύλο και να γράψετε Το μαγεμένο Δάσος.

DIY Frozen playkit 3

8. Εγώ έβαλα μικρά πουά από κόλλα σιλικόνης και κόλλα σιλικόνης με χρυσόσκονη για να δώσω λίγο ακόμα μαγεία.

DIY Frozen playkit 1

9. Βάλτε τη γιρλάντα με τα led περιμετρικά, ανάψτε τα και δώστε το Frozen playkit στο παιδί σας! Μαγεία!

DIY Frozen playkit 2

DIY Frozen playkit

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις τα παιδιά να παίζουν χαρούμενα με κάτι που έφτιαξες μόνος σου!

DIY Frozen playkit 7

Picture1Picture2

DIY Frozen playkit

Καλές κατασκευές και καλές γιορτές!

Picture3

Picture6