Ακουστικά βιβλία για παιδιά

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γονιών που μεγαλώνεις τα παιδιά χωρίς οθόνες, είμαι σίγουρη ότι ζορίστηκες πολύ στη καραντίνα.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γονιών που μεγαλώνεις τα παιδιά με οθόνες, είμαι σίγουρη ότι ζορίστηκες πολύ στη καραντίνα.

Ανεξάρτητα από το αν μεγαλώνεις τα παιδιά σου με ή χωρίς οθόνες, αν τους επιτρέπεις πολλές ώρες ή λίγα λεπτά μπροστά από μία οθόνη, η καραντίνα ήταν δύσκολη! Έπρεπε να γίνουμε (ακόμα) πιο δημιουργικοί για να απασχολήσουμε τα παιδιά στο σπίτι, να εργαστούμε από το σπίτι, να βρούμε χρόνο και για όλα τα υπόλοιπα. Μέσα σε αυτό το χαμό, ένα εργαλείο που μας βοήθησε πολύ ήταν τα ακουστικά βιβλία για παιδιά. Έτσι το παιδί ήταν μακρυά από την οθόνη, άκουγε ένα όμορφο παραμύθι και εγώ κατάφερνα να κάνω λίγη δουλειά στον υπολογιστή ή έπινα απλά το τσάι μου πλέκοντας.

Όπως συμβαίνει και με τα βιβλία, δεν είναι όλα τα ακουστικά βιβλία ίδια. Ξεχώρισα μερικές κατηγορίες που μας άρεσαν πολύ και άρεσαν και στη μικρή μας. Ομολογώ ότι στην αρχή άκουσε και μερικά επεισόδια της Πέπα αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί το "είσαι πολύ χαζούλης Τζωρτζ" ήταν πανταχού παρόν!

Ακουστικά βιβλία για παιδιά

Δωρεάν από το YouTube

Ο Παραμυθάς

Μου το πρότεινε μία καλή φίλη στις περυσινές διακοπές αλλά δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ τα ακουστικά βιβλία πριν τον Γενάρη που μας πέρασε, και μόλις τότε τον ανακάλυψα ξανά. Ο αγαπημένος Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων, γεμάτος διδακτικά αλλά χωρίς πατροναριστικό τρόπο παραμύθια, με ενθουσίασε! Η γλυκιά του φωνή και ο υπέροχος τρόπος αφήγησης, θα κερδίσουν τα παιδιά όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και δεκαετίες! Ούτε στερεότυπα, ούτε γλυκαναλατισμοί! Απλά τέλειος!

1930086 108647687960 7248572 n

Ακούστε εδώ

Ναι μπορώ

Αυτό το κανάλι στο YouTube το ανακάλυψε ο μπαμπάς της. Έχει 34 παιδικά παραμύθια, το ένα καλύτερο από το άλλο! Υπέροχες αληθινές ιστορίες γεμάτες έμπνευση για τη ζωή! Η αληθινή ιστορία του Soichiro Honda, που ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί έμπνευση για μικρούς και μεγάλους! Γενικά, ο ιστορίες έχουν μία τάση προβολής της επιτυχίας μέσα από τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες (φέρνει λίγο σε American Dream που και που), αλλά είναι εξαιρετικές για τα παιδιά.

Ακούστε εδώ

Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα κανάλια στο YouTube με δωρεάν ακουστικά βιβλία. Για παράδειγμα, για κάτι πιο ανάλαφρο πολλές φορές ακούμε τους Μικρούς Κυρίους (ακούστε εδώ). Αν ψάχνετε κάποιο βιβλίο κάντε μία αναζήτηση γιατί υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω!

Ακουστικά βιβλία για παιδιά

Δωρεάν από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Περίπου 50 ακουστικά βιβλία για παιδιά μπορείς να δείς και να ακούσεις από τον Μικρό Αναγνώστη. Από τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου της Άλκης Ζέη, μέχρι Τα Αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα! Μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου!

mikros anagnostis

Ακούστε εδώ

Ακουστικά παραμύθια για παιδιά

Δωρεάν από εκδοτικούς οίκους

Εκδόσεις Πατάκη

Η μάγισσα Σουμουτου προσκαλεί τα παιδιά στη βιβλιοθήκη της και τα αφήνει να ακούσουν δωρεάν 23 ακουστικά παραμύθια από διαλεχτά βιβλία! Επισκέπτεσαι αυτή τη σελίδα και βρίσκεις στη βιβλιοθήκη τα βιβλία με τους ενεργούς συνδέσμους. Από την Σοφία Μαντούβαλου και τη Λίτσα Ψαραυτή, μέχρι τον Φίλιππο Μανδηλαρά και την Ζωρζ Σαρή, απ'όλα έχει αυτή η βιβλιοθήκη!

 

Ακουστικά βιβλία για παιδιά

Μέσω QR Code

Πολλά βιβλία πλέον έχουν στο εσώφυλλο τους QR code με την δωρεάν αφήγηση του βιβλίου.

Έχουμε αγαπήσει να διαβάζουμε αλλά και να ακούμε την σειρά Μικρές Καληνύχτες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο Ραφτάκος των Λέξεων, ο Βασιλιάς Ναι Ναι, το Ταξιδιάρικο Ξωτικό και τόσα άλλα, είναι πλέον στα καθημερινά αγαπημένα μας ακούσματα!

978 618 03 2058 9 3

Μας αρέσει επίσης πάρα πολύ η Εριέτα και το βιβλίο της φαντασίας των εκδόσεων Σαΐτη. Η αφήγηση και δραματοποίηση του βιβλίου είναι εξαιρετική!

ERIETTA cover 500x458

 

Μέσω CD

Πολλά βιβλία συνοδεύονται από ψηφιακό δίσκο ο οποίος περιλαμβάνει μουσική και αφήγηση του παραμυθιού.

OYAILNT O EGWISTHS

Έχουμε λατρέψει τον Εγωιστή Γίγαντα από τις εκδόσεις Κέδρος και την υπέροχη αφήγηση του βιβλίου από παιδική χορωδία και τενόρο! Εξαιρετικό πραγματικά!

Ακουστικά βιβλία για παιδιά

Δωρεάν μέσω Facebook

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί πια που να μην γνωρίζουν την υπέροχη ομάδα Παιδικό Βιβλίο - Προτάσεις στο Facebook. Η Χριστινά Κωνσταντουδάκη και η Νάσια Αλεξανδρίδη έχουν διαβάσει δυνατά και έχουν ανεβάσει στα αρχεία της ομάδας πάρα πολλά και όμορφα βιβλία, πολλά εκ των οποίων είναι εξαντλημένα. Εννοείται ότι ξεχώρισα το Βρωμοχώρι από την αρχή γιατί έχω μεγαλώσει με αυτό το υπέροχοτατο βιβλίο (του οποίου το μοναδικο αντίτυπο της οικογένειας έχει η αδερφή μου).

61aeab88 6733 4bdf a503 a49233a8ff05 6

Ακούστε εδώ (πρέπει να είστε μέλη της ομάδας)

Κατά καιρούς, διάφοροι συγγραφείς διαβάζουν δυνατά τα βιβλία τους για τα παιδιά και μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα και να αναζητήσετε τα βίντεο εκεί.

 

Έχω σκοπό να ανανεώνω αυτό το άρθρο συχνά όσο εντοπίζω νέα αξιόλογα ακουστικά βιβλία για παιδιά. Αν έχετε προτάσεις για εισαγωγή στο άρθρο, στείλτε μου ένα μήνυμα ή αφήστε μου ένα σχόλιο!