Τι κάνεις όταν πρέπει να πας στην εφορία να καταθέσεις συμπληρωματική δήλωση και δεν έχεις κανέναν να κρατήσει το παιδί; Το παίρνεις μαζί σου! Και περιμένεις καρτερικά να έρθει η σειρά σου, ενώ η υπάλληλος της εφορίας εξηγεί στην γλυκιά κυριά μπροστά σου όλο τον φορολογικό οδηγό του έτους! Όμως το τρίχρονο, δεν έχει την ικανότητα (και δεν θα έπρεπε να την έχει) να περιμένει καρτερικά. Πρέπει να απασχοληθεί. Αν είσαι από αυτούς που δεν επιθυμούν να δώσουν στα παιδιά τους οθόνες, τότε διάβασε παρακάτω για να παρεις ιδέες για απασχόληση παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες.

Ιδέες για απασχοληση παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες

Ζωγραφική

apasxolisi ektos spitiou xoris othones

τσαντούλα ζωγραφικής από τον Καρφιτσωμένο γάτο

Είναι σίγουρα μία από τις πιο δοκιμασμένες ασχολίες των παιδιών εντός και εκτός σπιτιού! Για μέσα στο σπίτι η φάση είναι απλή, ένα μπλοκ και μερικές από τις αγαπημένες ξυλομπογιές μας ή ακόμα και η μαγική κορνίζα ζωγραφικής και αφήνεις τους μικρούς Πικάσο να δημιουργούν. Έξω από το σπίτι, πάλι εύκολο είναι! Μερικές μπογιές και μερικά φύλλα ζωγραφικής μαζί σε μία τσαντούλα και δεν θες και τίποτα άλλο! Οι τσαντούλες κασετίνες που φτιάχνει ο Καρφιτσωμένος γάτος είναι ιδανικές για αυτό το σκοπό αλλά και για το σχολείο τους μετέπειτα. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι οι θήκες για τα μολύβια είναι αρκετά φαρδιές και έτσι χωράνε μέσα τα αγαπημένα της Woody Stabilo.

Αν είσαι δε στο εστιατόριο και πασχίζεις να απασχολήσεις το παιδί ώστε να μην φάει όλο το ψωμί (αν το πετύχετε πείτε μου και εμένα!), η Super Petit είχε μία ωραία ιδέα. Έφτιαξε σουπλά για παιδιά από food grade σιλικόνη με μαρκαδόρους που σβήνουν με λίγο νερό σε ένα πανάκι. Τα σουπλά έχουν τυπωμένα σχέδια από την μία πλευρά και από την άλλη είναι λευκά και μπορεί το μικρό σας να σχεδιάσει ότι θέλει!

apasxolisi sto estiatorio xoris othones 1

Η ζωγραφική επίσης ενδείκνυται και ως ασχολία μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά όταν έχεις ένα Φρατζολάκι που δεν μπορεί με τίποτα να μείνει στο αμάξι για πάνω από μισή ώρα! Εκεί λοιπόν του δίνεις ένα βιβλίο ζωγραφικής με μαυροπίνακα και κιμωλίες μηδενικής σκόνης από την Jaq Jaq Bird και είσαι ήσυχη (ειδικά στα μικρά παιδιά που δεν θα συνιστούσα να είναι στο αμάξι με ξυλομπογιές στα χέρια για ευνόητους λόγους).

drastiriotites xoris othones

Αυτά τα βιβλιαράκια έχουν σκληρές σελίδες που δεν λυγίζουν εύκολα οπότε το παιδί δεν χρειάζεται να στηρίζει κάπου το "χαρτί" του για να ζωγραφίσει. Οι κιμωλίες δεν αφήνουν σκόνη και σβήνουν με ένα βρεγμένο χαρτάκι. 

Ιδέες για απασχοληση παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες

Δημιουργική απασχόληση

'Αλλο μανούλα στις κατασκευές και άλλο κατασκευές για μανούλες! Όταν όμως έχεις καλές φίλες που έχουν κάνει τη δουλειά πριν από σένα για σένα, τότε είσαι και τα δύο!

Πριν από καιρό μία καλή μου φίλη μου έδωσε όλο το υλικό που είχε φτιάξει για να απασχολεί τα παιδιά της εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες. Ήρθε στα χέρια μου ένας θυσαυρός, ένα μάννα εξ' ουρανού! Η γλυκιά μου φίλη είχε εκτυπώσει και πλαστικοποιήσει ένα σωρό δραστηριότητες και κατασκευές. Από το 

"φτιάξε το δικό σου τέρας", μέχρι κατασκευές με ξυλάκια και πομ πομ on the go!

 make your own monster

Ήταν όλα τοποθετημένα μέσα σε τσαντάκια, το κάθε ένα χωριστά και οργανωμένα! Δηλαδή πραγματικός θυσαυρός όχι αστεία!

Αυτά υπάρχουν πια μέσα στη πάνινη τσαντούλα μας που έχουμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για όταν βγαίνουμε έξω.

Ιδέες για απασχοληση παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες

Παιχνίδια

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας οποιοδήποτε μικρό παιχνίδι θα μπορουσε να κρατήσει το παιδί σας απασχολημένο. Μέσα στη τσαντούλα με τους θυσαυρούς που μου έδωσε η φίλη μου υπήρχαν πολλά μικρά παιχνίδια memory που ήταν και δικά μου αγαπημένα όταν ήμουν παιδί. Δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να τα παίξεις και είναι παιχνίδια που εξασκούν την παρατηρητική ικανότητα των παιδιών πέρα από το ότι είναι ευχάριστα!

Μία ακόμα καλή ιδέα είναι τα μίνι παζλ. Φτιάχνονται γρήγορα και ούτε και αυτά πιάνουν πολύ χώρο. Ειδικά αν το μικρό σας είναι λάτρης του είδους υπάρχουν πολλές επιλογές!

Ένα μικρό σακουλάκι με τουβλάκια, οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες ή μία κούκλα με ρούχα και αξεσουάρ είναι επίσης καλές ιδέες. Το καλύτερο είναι να αφήσετε το παιδί να αποφασίσει τι παιχνίδι θέλει να φέρει μαζί του. Αυτό θα σας εξασφαλίσει σίγουρα λίγο χρόνο!

Ιδέες για απασχοληση παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες

Βιβλία με αυτοκόλλητα

Είναι απίστευτο το πόση ώρα μπορούν να απασχοληθούν αν τους δώσεις αυτοκόλλητα! Είναι κάτι σαν μαγικό και αν δεν το έχετε δοκιμάσει σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με διάφορα τέτοια βιβλία αλλά τελευταία και επειδή είναι και καλοκαιράκι, έχουμε στη τσάντα μας το βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο: Ώρα για διακοπές.

apasxolisi paidion xoris othones stickers

Είναι γεμάτο με ωραίες δραστηριότητες για παιδιά 3-4 ετών που ετοιμάζονται για το προνήπιο (δεν θέλω να το σκέφτομαι, δεν θέλω αφήστε με!) και φυσικά έχει και αυτοκόλλητα! Έχουμε ήδη φτάσει στο ένα τέταρτο του βιβλίου και μας βλέπω να το τελειώνουμε σύντομα! Φυσικά όπου πάει το βιβλίο πάνε και οι μπογιές μας από τη Stabilo!

Ιδέες για απασχοληση παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες

Για πείτε, εσείς τι κάνετε για την απασχόληση των παιδιών εκτός σπιτιού χωρίς οθόνες;