Αν θες να φτιάξεις τα μαρτυρικά για τη βάπτιση του παιδιού σου μόνος/μόνη σου, είσαι στο σωστό blog! Μετά από το DIY προσκλητήριο βάπτισης που σου έδειξα την προηγούμενη εβδομάδα, σε αυτή την ανάρτηση θα βρεις όλα τα υλικά, τις οδηγίες και την έμπνευση που χρειάζεσαι για τα δικά σου DIY μαρτυρικά βάπτισης. Υπόσχομαι ότι είναι εξαιρετικά εύκολα, μινιμαλιστικά και χαριτωμένα (καλά αυτό είναι και θέμα γούστου). 

DIY martirika vaptisis 1

Το μαρτυρικό μπορεί να είναι από extreme μέχρι minimal. Εγώ είμαι του μινιμαλιστικού στυλ γενικώς και έβγαλα ένα απλό σχέδιο με το οποίο συμφώνησε η οικογένεια του ανιψιού μου. Το θέμα της βάπτισης είναι little man και έχει χρώματα βεραμάν, λευκό και μπεζ κυρίως. Εσύ μπορείς να προσαρμόσεις και το σχέδιο (θα σου εξηγήσω πως) αλλά και τα χρώματα, σε αυτά που θες για την δική σου βάπτιση.

Γενικά εγώ χρειάστηκα δύο απογεύματα για να φτιάξω τα 50 μαρτυρικά και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι έκοψα στο χέρι τα μουστάκια. Αν βρεις κάποιο έτοιμο στοιχείο που σου αρέσει και είναι στο θέμα της βάπτισης, αυτό τον χρόνο θα τον αποφύγεις και θα τα ετοιμάσεις σε ένα απόγευμα. Το ίδιο και αν έχεις κάποιον φίλο ή γνωστό με cricut οπού θα σου κόψει τα μουστάκια (ή όποιο άλλο σχήμα απόφασίσεις) από τη τσόχα σε 5 λεπτά!

Τα υλικά τα βρήκα στο Eldeco.gr και αν πατήσεις πάνω σε κάθε σύνδεσμο μπορείς να τα βρεις και να δεις και τις τιμές τους. Το άρθρο ΔΕΝ είναι διαφημιστικό και δεν έχω λάβει αποζημίωση για την σύνταξή του.

DIY μαρτυρικά βάπτισης

ΥΛΙΚΑ

Κεροκλωστή

Ξύλινος σταυρός

Τσόχα

DIY martirika vaptisis 8

Πατρόν για μουστάκι

Ψαλίδι

Θερμοκόλλα και πιστόλι θερμοκόλλας

Μαρκαδοράκι

Καρφίτσες

 

DIY μαρτυρικά βάπτισης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λοιπόν σας προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε τη διαδικασία φασόν! Δηλαδή, ετοιμάζετε όλα τα υλικά βήμα - βήμα και στο τέλος κάνετε την συναρμολόγηση. Τα βήματα είναι τα εξής και από κάτω σας γράφω και μερικές εναλλακτικές.

1. Με το μαρκαδοράκι και το πατρόν για μουστάκι (εγώ χρησιμοποίησα αυτό το ξύλινο μουστάκι που θα μπει στις μπομπονιέρες), σχεδιάστε τα μουστάκια πάνω στην τσόχα. Κόψτε 50 μουστάκια (ή όσα χρειάζεστε για τους καλεσμένους σας). Καθαρίστε προσεκτικά με το ψαλιδάκι σας το πίσω μέρος του μουστακιού για να μην φαίνεται το χρώμα από το μαρκαδοράκι.

Picture6

Picture5

Εναλλακτικά:

- Αγοράστε ένα έτοιμο στοιχείο στο θέμα της βάπτισης

- Κόψτε την τσόχα με ένα cricut

- Αγοράστε έτοιμη κομμένη τσόχα στο θέμα της βάπτισης

 

2. Κόψτε 50 κομμάτια περίπου 20cm από την κεροκλωστή σας.

 Picture4

3. Περάστε μέσα από κάθε κομμάτι ένα ξύλινο σταυρό.

 Picture3

4. Κάντε από ένα κόμπο στις άκρες της κλωστής σας.

 Picture2

DIY μαρτυρικά βάπτισης

5. Διπλώστε τη κλωστή σας στη μέση και κάντε ένα κόμπο στο πάνω μέρος της ώστε να σχηματιστεί θηλιά.

Picture1

DIY martirika vaptisis 7

6. Τοποθετήστε τα μουστάκια (ή το όποιο στοιχείο έχετε) ανάποδα για ευκολία. Ζεστάνετε το πιστόλι θερμοκόλλας. Όταν είναι έτοιμο βάλτε μία σταγόνα κόλλας στο κέντρο του μουστακιού και πιέστε επάνω της (από τις άκρες, δεν είναι ανάγκη να καείτε!) το κόμπο που κάνατε στο βήμα 5. Αφήστε στην άκρη να στεγνώσει και επαναλάβατε για τα υπόλοιπα μαρτυρικά.

DIY martirika vaptisis 6

DIY martirika vaptisis 5

DIY martirika vaptisis 4

DIY martirika vaptisis 3

7. Όταν κρυώσει η κόλλα στα μαρτυρικά, περάστε από μία καρφίτσα στο πάνω μέρος της θηλιάς του μαρτυρικού για να μπορέσετε να το φορέσετε στους καλεσμένους σας.

 DIY martirika vaptisis 2

Βάλτε τα μαρτυρικά σε ένα όμορφο κουτάκι που μπορείτε να διακοσμήσετε με λίγη από την κεροκλωστή και ένα από τα μουστάκια και είστε έτοιμοι!

DIY martirika vaptisis 1

Επτά απλά βήματα για να φτιάξετε τα δικά σας DIY μαρτυρικά βάπτισης σε λίγο χρόνο και πολύ οικονομικά!

DIY martirika vaptisis

 Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε;