Όταν είσαι λάτρης της χειροτεχνίας ψάχνεις και βρίσκεις αφορμές για κατασκευές και δημιουργία παντού! Θα μπορούσα να το πω αλλιώς ως "όπου γάμος και βάπτιση η Akamatra πρώτη!" Μην ακούσω για μπομπονιέρες και διακόσμηση τρέχω αμέσως! Κάπως έτσι δήλωσα εθελότρια (με το ζόρι) στη βάπτιση του ανιψιού μας που θα γίνει τον επόμενο μήνα. Φυσικά η κατάσταση της πανδημίας έχει αλλάξει τα δεδομένα και η βάπτιση θα είναι micro- βάπτιση με λίγο κόσμο στην εκκλησία αλλά θα είμαστε large σε όλα τα άλλα! Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να φτιάξω ήταν το προσκλητήριο της βάπτισης. Χρησιμοποίησα το πρόγραμμα Fotor και σε αυτό το DIY προσκλητήριο βάπτισης σου δείχνω πως να φτιάξεις και εσύ το δικό σου. 

Όχι, δεν είμαι γραφίστας. Είμαι σίγουρη ότι οι γραφίστες που θα δουν την μακέτα θα πάθουν ένα ταράκουλο αλλά αφού αρέσει στην οικογένεια του μωρού στους άλλους περισσεύει, έτσι δεν είναι; Με το πρόγραμμα Fotor πάντως οι επιλογές είναι πολλές και οι μακέτες είναι σχεδόν έτοιμες. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να αλλάξει τα στοιχεία και να έχει ένα έτοιμο προσκλητήριο!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στην διεύθυνση www.fotor.com φτιάχνεις ένα προφίλ και ξεκινάς!

DIY prosklitirio vaptisis 2

DIY προσκλητήριο βάπτισης

Επιλέγοντας το Create a design ανοίγονται μπροστά σου πολλαπλές επιλογές. Αν κατέβεις προς τα κάτω θα δεις κάτω από το μενού EVENTS την επιλογή INVITATION.

DIY prosklitirio vaptisis 9

 

Όταν μπεις στο περιβάλλον αυτό έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να ψάξεις με μία λέξη κλειδί στην αναζήτηση που υπάρχει πάνω αριστερά και να βρεις κάτι σχετικό με αυτό που ψάχνεις. Αν για παράδειγμα ψάξεις με τη λέξη flower θα βρεις μακέτες για υπέροχα ρομαντικά προσκλητήρια με λουλούδια.

DIY prosklitirio vaptisis 5

 Το υπέροχο σχέδιο που βλέπεις από πάνω είναι στην δωρεάν έκδοση του προγράμματος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις πάνω στα γράμματα και να γράψεις το δικό σου κείμενο και ημερομηνίες. Στα Ελληνικά δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες γραμματοσειρές αλλά μπορείς να κάνεις μία χαρά δουλειά και πάλι!

DIY prosklitirio vaptisis 7

 Το σχέδιο που βλέπεις από πάνω είναι για πρόσκληση γενεθλίων αλλά μπορείς πολύ εύκολα να το αλλάξεις για να γίνει προσκλητήριο βάπτισης! Ειδικά με το πόσο δημοφιλές θέμα είναι ο μονόκερος, αυτό το προσκλητήριο μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Είναι δωρεάν στο pro πρόγραμμα του Fotor.

Και το παρακάτω θέμα όμως γίνεται υπέροχο προσκλητήριο βάπτισης!

DIY prosklitirio vaptisis 6

DIY προσκλητήριο βάπτισης

Θα σας δείξω τώρα πως έφτιαξα το προσκλητήριο του ανιψιού μου. Το θέμα της βάπτισης είναι το "little man". Το γνωστό και δημοφιλές μουστάκι δηλαδή! Τα χρώματα που επέλεξε η οικογένεια είναι το βεραμάν και το εκρού. Ψάχνοντας λίγο οπτικά τα προσκλητήρια για να βρω έμπνευση, έπεσα πάνω σε αυτή τη μακέτα για προσκλητήριο γάμου:

DIY prosklitirio vaptisis 4

Μου άρεσαν πάρα πολύ τα χρώματα και το στήσιμο και αποφάσισα να δω αν μπορεί να ταιριάξει το little man σε αυτό. (Εδώ οι γραφίστες καλό θα ήταν να κλείσουν τα μάτια τους!)

Το πρώτο που έκανα ήταν να ξεφορτωθώ το γαμήλιο ζευγάρι με συνοπτικές διαδικασίες! Σόρυ παιδιά!

Κατόπιν έσβησα τα ονόματα για να κάνω χώρο για το κείμενο που είχε επιλέξει η οικογένεια για το προσκλητήριο της βάπτισης.

DIY prosklitirio vaptisis 3

Κράτησα το στήσιμο της ημερομηνίας και έχτισα το υπόλοιπο προσκλητήριο πάνω σε αυτή τη μακέτα. Από το αριστερό μενού sticker έκανα αναζήτηση με την λέξη κλειδί moustache και βρήκα αμέσως το μουστάκι που ήθελε η οικογένεια. Με αντίστοιχο τρόπο μπορείτε να αναζητήσετε το θέμα που θα έχει η δική σας βάπτιση. Στο μενού αυτό υπάρχουν χιλιάδες εικόνες για να διαλέξετε!

DIY prosklitirio vaptisis 1

Κατόπιν συμπλήρωσα την ημερομηνία, την ώρα και την εκκλησία, τοποθέτησα το κείμενο που ήθελε η οικογένεια και έστησα τη μακέτα.

DIY prosklitirio vaptisis

DIY προσκλητήριο βάπτισης

Όσοι γραφίστες διάβασαν ως εδώ (με δική τους ευθύνη) ελπίζω να μην έχουν καραφλιάσει εντελώς. Το προσκλητήριο πήρε την έγκριση της οικογένειας του μικρού και εκτυπώθηκε σε λίγα αντίτυπα για να δώσουν ενθύμιο στις γιαγιάδες και στάλθηκε ηλεκτρονικά στους υπόλοιπους καλεσμένους. Άλλωστε με τους κανόνες του social distancing που υπάρχουν ακόμα, την χρήση της τεχνολογίας και την οικολογική συνείδηση που έχουμε, η εκτύπωση των προσκλητηρίων ίσως είναι πια παρωχημένη. 

Πιστεύω ότι μπορεί κάποιος εύκολα να φτιάξει το δικό του προσκλητήριο είτε για βάπτιση ή και για γάμο ακόμα με λίγες κινήσεις και με τη χρήση του προγράμματος Fotor, ακόμα και αν δεν είναι γραφίστας. Φυσικά δεν θα είναι το ίδιο με το να το φτιάξει επαγγελματίας αλλά με λίγη δουλίτσα, μπορεί να γίνει πολύ καλό! Δες για παράδειγμα την παρακάτω μακέτα. Μπορείς να βάλεις μία δική σας φωτογραφία ως background και να αλλάξεις απλά τα στοιχεία σας.

DIY prosklitirio vaptisis 8

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις το δικό σου DIY προσκλητήριο βάπτισης με αυτό το προγραμματάκι. 

diy baptism invitation 1