Το πρώτο καλοκαίρι μετά τη γέννηση της κόρης μου, δεν ήταν καλοκαίρι! Δηλαδή, εμείς δεν κάναμε καλοκαίρι γιατί ακόμα μαθαίναμε πως να κρατάμε το βρέφος και αυτό μάθαινε τα όρια της υπομονής μας. Αστειεύομαι φυσικά. Απλά επειδή γεννήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, δεν καταφέραμε να πάμε διακοπές και τη θάλασσα την είδαμε από τις φωτογραφίες των φίλων στο instagram. Την επόμενη χρονιά όμως, του δώσαμε να καταλάβει! Κρήτη, χωριό, θάλασσα, παραλίες, άμμος από τα νύχια μέχρι τα αυτιά, χαμός! Μάθαμε όμως και πλέον είμαστε πολύ οργανωμένοι για τη παραλία! Δείτε παρακάτω τα πλέον απαραίτητα είδη για το παιδί στη παραλία και οργανωθείτε!

Σωσίβιο

Μετά από ακόμα ένα μίνι διδακτορικό στο διάβασμα για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο μέσο επίπλευσης για μωρά και νήπια στη θάλασσα, καταλήξαμε στο Swimtrainer. Είναι ένα φουσκωτό σωσίβιο σχεδιασμένο να αφήνει τα χέρια και τα πόδια των παιδιών ελεύθερα να κάνουν την κολυμβητική κίνηση.

 11156221 917322371653572 1337341049266369374 n

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο με αυτό το σωσίβιο είναι η άνεση με την οποία κινείται το παιδί. Κυριολεκτικά δεν θέλει να το βγάλει από επάνω της, δεν μας έχει παραπονεθεί ποτέ και πέρυσι όλο το καλοκαίρι έλεγε ιστορίες στο μικρό πράσινο βατραχάκι που έχει το σωσίβιο. Έγινε ο καλύτερος της φίλος!
Swimtrainer swimtrainer RED 3 2
Επίσης, για ένα τόσο δραστήριο παιδί, το οποίο παίρνει φόρα και βουτάει στη θάλασσα μόνο του (εμείς είμαστε πάντα από κοντά) αυτό το σωσίβιο δεν την άφησε ούτε μία φορά να τουμπάρει και να βρεθεί με το κεφάλι στο νερό! Φυσικά δεν λέω ότι κάτω από συνθήκες δεν μπορεί να γίνει και εννοείται δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη. Είδα όμως τι γινόταν με τα μπρατσάκια που φόραγαν μερικά πιτσιρικάκια και χάρηκα για την ασφάλεια που μου προσφέρει αυτή η επιλογή.
 
 

Αντηλιακό

Ένα από τα πλέον απαραίτητα είδη για το παιδί στη παραλία είναι και το αντηλιακό. Εδώ να δεις τι διάβασμα έπεσε! Αν έλεγες πριν τρία χρόνια σε κάποιον ότι δεν βάζω αντηλιακό στο μωρό παρά μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ότι το έχω καλυμμένο με καπέλο αλλά αφήνω μπράτσακια και ποδαράκια να τα δει ο ήλιος (βιταμίνη D, hello?) και ότι στις έντεκα το πρωί είμαστε πίσω στο σπίτι και στη σκία θα σε κοίταζε σαν χάνος! Βάλε στο παιδί αντηλιακό, θα πάθει, θα δείξει! 

Φυσικά βάζαμε αντηλιακό, όταν είμασταν εκτός σπιτιού τις επικίνδυνες ώρες (όχι στη παραλία, αλλά μπορεί να είμασταν βόλτα ή στο αμάξι). 

 aparaitita gia ta paidia sti paralia rosweda

Το μόνο αντηλιακό που μπόρεσα να βρω τότε που είχε μόνο φυσικό φίλτρο ήταν της Rosveda. Έχει δείκτη προστασίας 30 SPF δηλαδή το μέγιστο στο οποίο φτάνει το φυσικό φίλτρο οξείδιο του ψευδαργύρου. Αυτό είναι το μόνο αντηλιακό που έχω βάλει στη μικρή και για να λειτουργήσει πρέπει να το βάζεις κάθε 45 λεπτά σε ένα αρκετά παχύ στρώμα. 

Πλέον έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν και άλλα τέτοια προιόντα. Πρόσφατα είδα ένα αντηλιακό της RoKai με δείκτη spf 25 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. 

rokai spf 25 all natural sunscreen 100ml 722

Ειδικά μετά από την πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι οι χημικές ουσίες των αντηλιακών περνούν στην κυκλοφορία του αίματος μέσα σε 24 ώρες από την εφαρμογή του, νομίζω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αντηλιακά με φυσικά φίλτρα.

 

Μαγιό

Οκ μερικοί μπορεί να θεωρείτε ότι το μαγίο δεν είναι ένα από τα απαραίτητα είδη για το παιδί στη παραλία. Στην εποχή που ζούμε όμως, εγώ θα πρόσεχα διπλά για το αν θα εμφανίσω το μικρό μου γυμνό... Όλα τα μωρά είναι χαριτωμένα. Τα μωρά με χαριτωμένα μαγιό είναι για φάγωμα! Η μικρή δεσποινίς μας πέρυσι φόρεσε δύο υπέροχα ολόσωμα μαγιό που της έφερε η θεία της από το Σικάγο (δεν κάνω πλάκα)! Το ένα ήταν με ροζ φλαμίγκο γιατί μία αγάπη προς αυτά την έχουμε δεν μπορώ να το κρύψω!

 Φέτος, η ίδια θεία, να είμαστε καλά, θα της ξαναφέρει μαγίο από το Σικάγο αλλά μέχρι τότε εγώ χαζεύω τις υπέροχες επιλογές που βρίσκω σε ψαγμένα μαγαζιά στο δίκτυο, όπως αυτό το υπέροχο μαγίο από το CowMakesMoo.

 kidsbathingsuitbermudemultiflowers1 7 1100x1100

 

Σκίαστρο

Οκ, είπαμε το παιδί πρέπει να το βλέπει ο ήλιος από τις 9 μέχρι τις 10:30- 11:00 το πρωί. Τι γίνεται όμως αν για κάποιο λόγο θέλεις να μείνεις περισσότερο στη παραλία; Για παράδειγμα η μικρή μου έπαιρνε τον υπνάκο τις εκεί γύρω στις 11:30 και έτσι μπορούσαμε και εμείς να μείνουμε στη θάλασσα λίγο παραπάνω. Σε κάποιες παραλίες είμασταν τυχεροί και υπήρχε φυσική σκιά.

Η λύση για τις παραλίες που δεν είχαν δέντρα ήταν ένα σκίαστρο. Καλές οι ομπρέλες αλλά μου έχουν μείνει παιδικά τραύματα από το στήσιμο και ξεστήσιμο τους, για να μην αναφέρω το άγχος που έχω μη βγει κανένα μάτι όταν φυσάει. Για αυτό λοιπόν η αγαπημένη μου αδερφούλα μου έκανε ένα ωραιότατο δώρο: το σκίαστρο της Terra Nation Rekakohu το οποίο στήνεται και ξεστήνεται με ένα κουμπί! Όχι αλήθεια, είναι τόσο εύκολο!

Και είναι και πολύ ευρύχωρο, άνετο και χωράει το ψυγειάκι μας, τις πετσέτες μας και όλους μας από κάτω!

 

Παιχνίδια

Τι εννοείς δεν είναι απαραίτητα; Φυσικά και είναι! Είτε πας σε παραλία με άμμο, είτε με βότσαλα, τα κουβαδάκια είναι must! 

Ειδικά αν πας σε παραλία με άμμο, τότε έχεις στα χέρια σου ένα απέραντο αισθητηριακό παιχνίδι για τα παιδιά! Τα παιδιά έχουν πρακτικά, δημιουργικά και κοινωνικά οφέλη από το παιχνίδι με την άμμο. Μπορείς να κάνεις ασκήσεις προγραφής στην άμμο, να κρύψεις "θυσαυρούς" για να τους βρει το παιδί, να φτιάξεις πύργους και να παραμύθια, να αφήσεις το παιδί να είναι παιδί!

  aparaitita gia ta paidia sti paralia

  Εσείς ετοιμαστήκατε για παραλία; Καλές βουτιές!

Disclaimer: Όλα τα προιόντα που αναφέρονται είναι αγορασμένα από εμάς και το ποστ δεν είναι διαφημιστικό. Και να ήταν όμως, πάλι τα ίδια προιόντα θα σας έδειχνα γιατί μόνο αυτά χρησιμοποιώ για τη μικρή μου :)