Έχω νέα ραπτομηχανή! Η μαμά μου ζήτησε πίσω την αγαπημένη μου (μας) Janome και δεν μπορούσα να της αρνηθώ. Η ραπτομηχανή αυτή είναι δική της, μου την είχε δώσει για να "παίζω" για μερικά χρόνια και καταλαβάινω εντελώς ότι την θέλει πίσω. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι δεν χρειάζομαι δική μου ραπτομηχανή και ότι θα χρησιμοποιώ της μαμάς μου όταν την χρειάζομαι. Ξέρουμε τι τέλος είχε αυτή η σκέψη, σωστά; Ήμουν πολύ τυχερή που κατάφερα να αγοράσω μία πολύ καλή μηχανή και μόλις ολοκλήρωσα και το πρώτο μου project για τη κόρη μου, την Ρόρι την φάλαινα. Παρακάτω μπορείς να δείς πως να φτιάξεις μία υφασμάτινη φάλαινα παιχνίδι σε μισή ώρα.

CLICK HERE TO READ THIS POST IN ENGLISH

how to sew a whale soft toy

Πως να φτιάξεις μία υφασμάτινη φάλαινα παιχνίδι σε μισή ώρα

Υλικά

Ραπτομηχανή. Η δικιά μου είναι από το eshop raptomixanes.gr

Whale craft kit από το windsweptgirlie στο etsy

Κλωστή και βελόνα

Γέμισμα για κούκλες

Ψαλίδι για ύφασμα

Διαδικασία

Ανοίξτε το kit. Βασικά είναι ένα κομμάτι τυπωμένου υφάσματος, στο μέγεθος πετσέτας κουζίνας.

sewing a whale plushie

Με το ψαλίδι κόψτε τις διακεκομένες γραμμές στο σχήμα της φάλαινας.

Βάλτε τα δύο κομμάτια της φάλαινας με τις καλές πλευρές μαζί και στερεώστε τις με καρφίτσες.

how to make a whale plushie

Πως να φτιάξεις μία υφασμάτινη φάλαινα παιχνίδι σε μισή ώρα

Με τη ραπτομηχανή σας και με ίσιο γαζί ράψτε τις δύο πλευρές της φάλαινας μαζί αφήνοντας ένα άνοιγμα στη κοιλιά για να την γεμίσετε. Το kit περιγράφει να ράψεις αφήνοντας 1.5cm από την άκρη. Για να το πετύω αυτό χρησιμοποίησα για πρώτη φορά έναν μαγνητικό οδηγό. Είναι πολύ ωραίο εργαλειάκι και έκανε τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολη! Σίγουρα για έναν πρωτάρη θα είναι θυσαυρός!

sewing a whale

Γυρίστε τη φάλαινα από την σωστή πλευρά και αρχίστε να την γεμίζετε. Ξεκινήστε με τα μυτερά σημεία όπως η ουρά και το πτερύγιο. Αφού τα γεμίσετε πολύ καλά, μετά συνεχίστε με το υπόλοιπο κορμί. 

sew a whale soft toy

Όταν νομίζετε ότι είστε οκ απο γέμισμα, γεμίστα λίγο ακόμα. Όσο περισσότερο παίξουν τα παιδιά σας με τη φάλαινα, τόσο περισσότερο γέμισμα χρειάζεται. 

Μετά πάρτε τη κλωστή και τη βελόνα σας και κλείστε προσεκτικά το άνοιγμα διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. 

Η Ρόρι η φάλαινα είναι έτοιμη για τις νέες τις περιπέτειες στις θάλασσες τις φαντασίας των παιδιών σας!

Πως να φτιάξεις μία υφασμάτινη φάλαινα παιχνίδι σε μισή ώρα

how to sew a whale soft toy

Αυτό το υφασμάτινο παιχνίδι φάλαινα θα σας πάρει λιγότερο από 30 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο! Είναι ιδανικό για αρχάριους στο ράψιμο και σίγουρα θα σας δώσει αυτοπεποίθηση στις ικανότητές σας στη ραπτομηχανή! 

rori the whale plushie

Πως να φτιάξεις μία υφασμάτινη φάλαινα παιχνίδι σε μισή ώρα

Πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν διστακτική στο να πάρω άλλη μάρκα ραπτομηχανής εκτός από Janome. Εντούτοις, αφού μίλησα με το πολύ εξυπηρετικό και έμπειρο προσωπικό του eshop raptomixanes.gr με έπεισαν για την Pfaff Smarter 140S. Είναι μία πολύ καλή οικονομική επιλογή για ραπτομηχανής νοικοκυριού και με τα κατάλληλα αξεσουάρ γίνεται και εργαλείο δουλειάς για χειροτέχνες.

pfaff smarter sewing machine

Είναι στιβαρή και την έχω ήδη χρησιμοποιήσει για να ράψω πολλά φύλλα από φελτ μαζί με επιτυχία. Από το eshop με γέμισαν με εξαρτήματα δώρο και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω όλα, ειδικά αυτό το πολυπόθητο ποδαράκι κοπτοράπτη! Θα σας ενημερώσω σε επόμενο άρθρο. 

'Ενα από τα μελλοντικά μου (μεγαλεπήβολα) σχέδια είναι να προσπαθήσω να φτιάξω ρούχα για μένα και το Φρατζολάκι!

Εσάς σας αρέσει να ράβετε; Μπορείτε να βρείτε και τις υπόλοιπες κατασκευές μου εδώ. Στη σελίδα μου στο instagram μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις νέες μου περιπέτειες στο χώρο του crafting και όχι μόνο!