Η παιδική ηλικία είναι μαγική και η φαντασία των παιδιών αχαλίνωτη. Κάθε φορά που πηγαίνουμε στη φύση, αν δεν έχει πάρει μαζί της τον Waldorf αετό της, η μικρή βρίσκει ένα κλαδάκι και το μεταμορφώνει σε μαγικό ραβδί. Μεταμορφώνει με τη φαντασία της, τις πέτρες σε βατράχια και τα λουλούδια σε φουστάνια! Σκέφτηκα λοιπόν να τις φτιάξω ένα μαγικό ραβδάκι νεράιδας με λίγα υλικά από την ανακύκλωση και βασικά υλικά χειροτεχνίας. Διαβάστε παρακάτω για την εύκολη διαδικασία που ακολούθησα για το δικό σας DIY ραβδάκι νεράιδας.

Τα ραβδάκια αυτά γίνονται εύκολα με χαρτόνι από κούτες. Αν μπορείς να επιλέξεις, βρες χοντρό χαρτόνι με κενό ανάμεσα για να είναι εύκολο να στερεωθεί το ξύλο. Αν έχεις πολύ χοντρό χαρτόνι, τότε ίσως χρειαστεί να βάλεις μόνο δύο κομμάτια, αντί για τρία που έβαλα εγώ. Επίσης, δεν χρειάζεται να περιοριστείς στο σχήμα του αστεριού που έφτιαξα εγώ. Μπορείς να κάνεις καρδούλες, σχήματα ή ακόμα και ζωάκια.

Εγώ αυτή τη φορά το έφτιαξα μόνη μου γιατί ήθελα να της το κάνω έκπληξη. Το επόμενο που θα φτιάξω όμως θα το ζωγραφίσει η ίδια!

DIY ραβδάκι νεράιδας

Υλικά

Χαρτόνι

Χαρτί αφής 

Πατρόν για αστέρι

Θερμόκολλα

Πιστόλι θερμόκολλας

Κόλλα ντεκουπάζ και πινέλο

Ψαλίδι

Τέμπερες

Ξυλάκια chopsticks ή οποιοδήποτε άλλο ξύλο έχετε

Κορδέλες

Κουδουνάκι

9

 DIY ραβδάκι νεράιδας

Διαδικασία

Αρχικά φτιάχνεις το πατρόν για το αστέρι. Εγώ το έφτιαξα με λίγο χαρτί για το φούρνο και "ξεπατίκωσα" πάνω του ένα αστέρι από μία εικόνα google. Έψαξα δλδ στις εικόνες google για τη λέξη αστέρι και ακούμπησα το χαρτί στην οθόνη του υπολογιστή και έφτιαξα το σχέδιο. Αν έχεις εκτυπωτή, τότε απλά εκτυπώνεις σε ένα χαρτί το σχέδιο και το κόβεις.

Κατόπιν, με τη βοήθεια του πατρόν, σχεδίασα 3 αστέρια στο χαρτόνι μου.

10

Τα έκοψα με ψαλίδι. Αν έχεις πολύ χοντρό χαρτόνι, τότε χρησιμοποίησε κοπίδι.

8

Μετά, πήρα το ξυλάκι chopstick και το έχωσα μέσα στα κενά που σχημάτιζε το χαρτόνι μου (τύπου οντουλέ).

7

Έβαλα λίγη θερμόκολλα στη τρύπα που σχηματίστηκε και μετά ξαναέβαλα μέσα το ξυλάκι και άφησα τη κόλλα να κρυώσει.

6

Μετά έβαλα θερμόκολλα στα άλλα δύο αστέρια και έφτιαξα ένα σάντουιτς από τα τρία αστέρια, με το αστέρι που είχε το ξυλάκι, να είναι στη μέση.

5

Έτοιμο το αστέρι!

DIY ραβδάκι νεράιδας

4

Τώρα ήταν η σειρά του χαρτιού αφής. Αυτό το χαρτί το φυλάω από συσκευασίες δώρου. Είναι μαλακό και δεν έχει καμία σημασία αν είναι τσαλακωμένο ή όχι. Το έκοψα σε μικρά κομμάτια για να το κολλήσω στο αστέρι.

3

Επειδή αυτό που χρειάζεται είναι να καλυφτεί το πάχος του αστεριού, έκοψα το χαρτί αφής σε λωρίδες. Έβαλα κόλλα ντεκουπάζ στο πινέλο μου και άρχισα να κολλάω κομμάτι κομμάτι, περνώντας το χαρτί και από τη πίσω μεριά του αστεριού.

2

1

Συνέχισα μέχρι να καλυφτεί το αστέρι με χαρτί αφής, τουλάχιστον 2-3 φορές σε όλη την επιφάνεια του.

DIY fairy wand 2

Το άφησα να στεγνώσει και μετά ήταν η ώρα για καλωπισμό!

Η μικρή μου είναι λάτρης του ροζ οπότε το χρώμα ήταν εύκολο να αποφασιστεί! Όταν στέγνωσε και το χρώμα, έδεσα μερικές πολύχρωμες κορδέλες στην ένωση του αστεριού με το ξυλάκι και έβαλα μία σταγόνα θερμόκολλα για να μην ξελυθούν. Τέλος, πέρασα ένα κουδουνάκι σε μία από τις κορδέλες και το έδεσα κόμπο για να στερεωθεί.

DIY 2

Σκεφτόμουν να ζωγραφίσω ομόκεντρα αστέρια πάνω στο αστέρι σε διαφορετικά χρώματα, αλλά η μικρή νεράιδα ξύπνησε από το μεσημεριανό της ύπνο και διεκδίκησε το ραβδάκι της αμέσως!

DIY

Καλές μεταμορφώσεις! Εμείς παίζουμε όλη μέρα! Σήμερα εμένα με έκανε βάτραχο, κουαξ!

DIY fairy wand