Δεν θέλω να ακούσω πόσο γκαντέμικο είναι το 2020. Θέλω να το παίξω λίγο αισιόδοξη και να καλοπιάσω το 2021 με ένα τσαχπίνικο γούρι. Θα φτιάξω DIY γούρι με νάνους για να ρίξουν λίγη σκόνη χαράς, ανακατεμένη με λίγη σκόνη χαζομάρας και λίγη αστερόσκονη ηρεμίας για να μας μπει καλά ο νέος χρόνος. Με λίγα βήματα (όπως πάντα) και αναλυτικές οδηγίες (επίσης όπως πάντα) για να μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ!

DIY gouri me nanous 9

Τα υλικά είναι φιλικό δωράκι από τον αγαπημένο μου Barkas.gr και αν πατήσεις επάνω σε κάθε ένα από αυτά θα τα βρεις στο eshop του για να μην ψάχνεις! Είδες πόσο καλή είμαι ε; Σου λέω όλα τα μυστικά μου!

DIY gouri me nanous 6

Παρεπιπτόντως, μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα εύκολο ημερολόγιο αντιστροφης μέτρησης για τα φετινά Χριστούγεννα. Έτσι για να δώσεις λίγη ακόμα χαρά!

DIY γούρι με νάνους

Αυτοί οι νάνοι που λες είναι λίγο χαζοχαρούμενοι. Δεν φοράνε τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα χρώματα γιατί έχουν τσακωθεί με το κόκκινο και αποφάσισαν να μην το ξαναδούν μπροστά τους. Και όχι δεν το βλέπουν όταν γρατζουνιούνται! Όλοι ξέρουν ότι οι νάνοι έχουν πράσινο αίμα! Έτσι λοιπόν στο χωριό τους φοράνε μόνο γκρι και πράσινα καπέλα. Ο μόνος όρος λοιπόν για να τους φτιάξεις είναι να μην τους βάλεις κόκκινο καπέλο! 

ΥΛΙΚΑ

DIY gouri me nanous

Μεταλλικό γούρι 21

Κορδόνι χρυσό

Λευκό γουνάκι

Βελούδο βεραμάν

Βελόυδο γκρι

Ροζ γιρλαντα με πομ πομ

Κοπίδι (προσοχή απαραίτητο εργαλείο)

Ψαλίδι

Πιστόλι σιλικόνης

Ράβδοι σιλικόνης

Περφορατέρ καρδούλα (προαιρετικό)

DIY γούρι με νάνους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Γένια

Αυτοί οι νάνοι, όσο χαζοχαρούμενοι και αν είναι, δεν είναι δύσκολοι στην κατασκευή τους. Η μόνη δυσκολία είναι στο κόψιμο της τεχνητής γούνας. Το κόψιμο της γούνας έχει ένα μυστικό. Δεν μπορείς να την κόψεις με ψαλίδι γιατί θα χαλάσεις τις τρίχες της. Επειδή θέλουμε την γούνα για να φτιάξουμε τα γένια των νάνων, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να χρησιμοποιήσεις κοπίδι. Μπορείς να κόψεις στην οριζόντια διάσταση της γούνας (παράλληλα με τις τρίχες δηλαδή) με ψαλίδι. Για να κόψεις όμως στην κάθετη προς τις τρίχες διάσταση, πρέπει να χρησιμοποιήσεις κοπίδι.

DIY gouri me nanous 4

Γυρνάς την γούνα από την ανάποδη πλευρά και σχεδιάζεις ένα παραλληλόγραμο περίπου 3cm επί 8cm. Κόβεις με το κοπίδι πολύ προσεκτικά, ΜΟΝΟ το ύφασμα που συγκρατεί τις τρίχες και τραβάς προς αντίθετες κατευθύνσεις απαλά για να διαχωριστούν. Με αυτό το τρόπο κρατάς όλο το μήκος της τρίχας και μπορείς να σχηματίσεις τα γένια. 

DIY gouri me nanous 7

Αυτό το παραλληλόγραμμο το τυλίγεις γύρω γύρω από τον εαυτό του και το κολλάς στην άκρη του με λίγη σιλικόνη. Έχεις σχηματίσει τα γένια του νάνου σου!

DIY gouri me nanous 5

Καπέλο

Από το γκρι και το βεραμάν βελούδο θα φτιάξεις τα καπέλα των νάνων. Αρκεί να κόψεις ένα κομμάτι σε σχήμα σαν αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Για να σχεδιάσεις το σχήμα, θα φτιάξεις ένα τετράγωνο με πλευρά 6cm και χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό καπάκι ή ένα πιατάκι του καφέ, θα ενώσεις με ένα τόξο τις δύο πλευρές. 

DIY gouri me nanous 1

Παράλληλα θα κόψεις δύο κομμάτια από το χρυσό κορδόνι, μήκους περίπου 7cm και θα περάσεις μέσα από το καθένα, ένα γούρι με τον αριθμό 21. Θα κάνεις κόμπο στην άκρη και το κολλήσεις στην πίσω πλευρά του βελούδου με λίγη σιλικόνη περίπου στο 1/3 της απόστασης στην κεντρική γραμμή του σχήματος. Δες την φωτογραφία για να καταλάβεις καλύτερα.

DIY gouri me nanous 2

Τύλιξε το βελούδο για να σχηματιστεί ένας κώνος και κόλλησε με σιλικόνη. Το καπέλο είναι έτοιμο!

DIY gouri me nanous 3

DIY γούρι με νάνους

Μύτη

Κόψε ένα πομ πομ από την ροζ γιρλάντα και κόλλησε το με σιλικόνη στην εσωτερική πλευρά του καπέλου, στη μέση του μπροστινού του μέρους. Θέλεις να εξέχει περίπου το μισό πομ πομ για να σχηματίζεται η μύτη.

DIY gouri me nanous 8

Συναρμολόγηση

Βάλε σιλικόνη στο κάτω μέρος της εσωτερικής πλευράς του καπέλου και βάλε μέσα το ρολό γούνας που έχεις φτιάξει. Το κλείσιμο του ρολού, εκεί δηλαδή που έχεις βάλει κόλλα, θα πρέπει να συμπίπτει με το κλείσιμο του καπέλου του νάνου για να έχεις μία όμορφη μπροστινή πλευρά χωρίς κόλλες.

Αν θες μπορείς να σχηματίσεις καρδούλες με το περφορατέρ σου και να κολλήσεις στα καπέλα των μάγων.

DIY gouri me nanous 9

Τα τσαχπίνικα γούρια σου για το 2021 είναι έτοιμα! Μπορείς να τα κρεμάσεις στο δέντρο σου ή στις συσκευασίες των δώρων που θα κάνεις! Δεν είναι πολύ χαριτωμένα;

DIY gouri me nanous 10

DIY γούρι με νάνους

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτοί οι νάνοι να φέρουν γούρι σε όλο το κόσμο!

DIY gouri me nanous 11

Picture7