Τα παιδία μαθαίνουν παίζοντας. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα και ακολουθώ και στα δύο μου παιδιά. Παρόλο που έφτασα στο ανώτατο επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, δεν έχω καμία τέτοια φιλοδοξία για τα παιδιά μου. Θέλω, ό,τι θέλουν για να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα. Η κόρη μου, κάθε καλοκαίρι μου ζητάει βιβλία δραστηριοτήτων. Της αρέσουν πάρα μα πάρα πολύ! Κάθε φορά τη ρωτάω αν είναι σίγουρη και ότι μπορούμε να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα, και κάθε φορά παίρνω την ίδια απάντηση: θέλω, θέλω, θέλω!

Φέτος λοιπόν, βλέποντας και την αγάπη της για τις ξένες γλώσσες, αποφάσισα εκτός από βιβλίο δραστηριοτήτων, να ασχοληθούμε λίγο με τα Αγγλικά. Είναι μία γλώσσα που γνωρίζω πολύ καλά και μου αρέσει να της μεταδίδω την αγάπη μου για αυτή. Ήθελα να συνδυάσω και μερικές ασκήσεις γραφής καθώς κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς – πήγε στην πρώτη δημοτικού – είχα παρατηρήσει ότι κάποια γράμματά της θέλουν λίγη βελτίωση.

Πέρσι είχα επιμείνει να χρησιμοποιήσει τα εργονομικά μολύβια εκμάθησης γραφής EASY της STABILO με τις εγκοπές για την σωστή τοποθέτηση των δακτύλων για την τριγωνική λαβή, και είχα δίκιο. Βελτιώθηκε πάρα πολύ η λαβή της. Έτσι λοιπόν, μαζί με τα φύλλα ασκήσεων για την εκμάθηση του αγγλικού αλφάβητου, της έδωσα και ένα πακετάκι με ξυλομπογίες STABILO EASY Color αλλά και μερικά μολύβια STABILO EASY Graph για δεξιόχειρες από τη σειρά EASY της STABILO.

 back to school with stabilo 1

Περάσαμε τις καλοκαιρινές διακοπές παρέα με το αγγλικό αλφάβητο και τα STABILO EASY Start. Χωρίς καμία πίεση και στο δικό της χρόνο, έμαθε να γράφει τα λατινικά γράμματα, ζωγράφισε, έμαθε και έγραψε νέες αγγλικές λέξεις και το κυριότερο: δεν κουράστηκε! Τα γράμματά της είναι πολύ καλά και η λαβή της είναι ήδη βελτιωμένη και δεν έχω κανένα άγχος για τη Δευτέρα δημοτικού (εκτός ίσως από τα πρωινά ταπεράκια που πρέπει να της ετοιμάσω, χεχε).

Τα μολύβια, οι ξυλομπογιές αλλά και τα μηχανικά μολύβια της σειράς EASY Start της STABILO έχουν γίνει τα αγαπημένα μας για πολλούς λόγους.

 

back to school with stabilo

  • Οι ειδικές εγκοπές βοηθούν στη σωστή τοποθέτηση των δακτύλων για να γίνει σωστή η τριγωνική λαβή.
  • Με τη σωστή λαβή δεν χρειάζεται να βάλουν περισσότερη δύναμη και έτσι δεν κουράζουν τα χεράκια τους.
  • Έχουν μαλακές μύτες ΗΒ ιδανικές για μικρά παιδιά.
  • Η ποιότητα του ξύλου και του γραφίτη είναι εξαιρετική. Δεν σπάνε οι μύτες, δεν είναι άγριο το ξύλο στην αφή και γενικά η συμπεριφορά στο ξύσιμο είναι τέλεια (αν έχει χρειαστεί να ξύσεις μολύβι κακής ποιότητας θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά).
  • Οι ξυλομπογιές έχουν πυκνή βαφή και γεμίζουν εύκολα το χαρτί.
  • Υπάρχουν διαφορετικά πάχη στα μολύβια και τα μηχανικά μολύβια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και με το αν είναι δεξιόχειράς ή αριστερόχειρας.
  • Το πάχος του γραφίτη στο μηχανικό μολύβι είναι ιδανικό για παιδιά! Η μικρή ξύστρα και η γόμα (που αλλάζουν ανάλογα με το κυρίαρχο χέρι του παιδιού), είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!  

 

Η αγάπη μας για τα προϊόντα της STABILO είναι σταθερή εδώ και χρόνια. Μπορείς να διαβάσεις για την μαγική κορνίζα ζωγραφικής που φτιάξαμε πριν χρόνια με τα  Woody STABILO 3-1, να βρεις 3 τρόπους για να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες και να διαβάσεις για την αριστεροχειρία και τα ειδικά μολύβια της STABILO . 

 

Άντε και καλή μας σχολική χρονιά!